SUR SØNDAG I SØHØJLANDET

I et dramatisk og hektisk lokalopgør i Silkeborg måtte vi desværre søndag aften rejse tomhændet hjem til Aarhus

Søndag aften bød på et lokalopgør i 3F Superligaen, da vi var på besøg på kunstgræsset på JYSK Park. Her var det hjemmeholdet, som havde revanche til gode i forhold til seneste kamp på de kanter, der for næsten præcist et år siden endte med en 2-0 sejr til os.

Den gang var udebaneafsnittet flot fyldt, men i år havde endnu flere AGF’ere fundet vej til Silkeborg, hvor udebaneafsnittet var blevet udvidet til at omfatte hele endetribunen på JYSK Park. Så opbakningen var på plads fra kampens start med næsten 1.700 århusianere i ryggen.

De medrejsende - som igen i dag leverede en helt forrygende støtte - kunne se holdet i den nye blå udebanedragt angribe fra kampens start. Allerede inden to minutter kom Sigurd Haugen igennem på en god aflevering fra Eric Kahl. Men Haugen kunne ikke passere Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Kort efter måtte Nicolai Poulsen indkassere en advarsel og så var vi li’som i gang i Silkeborg, hvor det var gæsterne, der var bedst i kampens indledning. Vi var rolige på bolden og gode til at generobre den, når vi mistede den.

Efter et kvarter forsøgte Sigurd Haugen sig igen - denne gang udefra. Men desværre for os forbi. Og med lidt mere træfsikkerhed havde vi på dette tidspunkt godt ku’ ha’ bragt os foran.

I den anden ende stod forsvaret forbilledligt med en stærk spillende Frederik Tingager i spidsen. Men Silkeborg IF er altid farlige på omstillinger og det var også efter sådan en, at værterne fik deres første store chance, hvor en SIF’er næsten var fri foran mål. Men Jesper Hansen reddede fornemt os i situationen.

Chancen gav værterne smag på mere og spillet blev mere fordelt ind i indledningen. Og da vi havde passeret den halve time var Silkeborg ved at slippe igennem, men Nicolai Poulsen - der kom i vejen for meget i dag - kom flot tilbage og fik tacklet.

Desværre røg bolden hen til Sebastian Jørgensen, der kunne bringe værterne foran. Og selv om der blev kigget for offside i VAR-vognen fik målet lov til at blive stående. Ærgerligt efter vores ellers rigtig fine indledning på kampen.

I halvlegens sidste kvarter forsøgte vi ihærdt at komme tilbage, men uden held. Så vi måtte gå i kælderen bagud med en.

I anden omgang skulle vi ud og jagte mål efter værternes føring. Og den slags er altid prekært mod et godt omstillingshold som Silkeborg IF er. Så det var med en svær balance, at gutterne tog fat på måljagten. Første mulighed tilfaldt Tobias Mølgaard, men han fik ikke fat i et ellers godt indlæg fra Mads Emil Madsen.

Kort efter forsøgte indskiftet Kevin Yakob sig fra distancen, men uden held. Held manglede også Sigurd Haugen, da han var tæt på at komme til en chance på en fin bold fra Mads Emil Madsen, men han blev tacklet i skudøjeblikket. Situationen affødte et kontraangreb, hvor Jesper Hansen igen hev en flot redning op.

Og på det her tidspunkt var der os, der dominerede på kunstgræsset, hvor vi havde presset værterne tilbage og blandt andre havde Mikael Anderson to chancer. Men vi manglede lige den sidste præcision i alt det gode vi ellers fik skabt i 2. halvlegs begyndelse, hvor vi fik presset værterne godt.

Silkeborg IF forsvarede sig på det her tidspunkt bravt og vi fik ikke spillet os helt igennem foran udebaneafsnittet som vi angreb ned mod i 2. halvleg. Med en lille halv time igen kom Sebastian Grønning på banen og den nye AGF-angriber forsøgte sig straks udefra, men uden held.

Og det var måske det som manglede lidt i dag. For med et kvarter igen fandt Kevin Yakob Sigurd Haugen i SIF-feltet. Men nordmandens afslutning blev lidt rodet og gik forbi mål efter en ellers fin chance.

Vi fortsatte presset og det blev hektisk til sidst, hvor vi blandt andet mente os bortdømt efter en situation, hvor vi apellerede for hands i SIF-feltet efter et hjørnespark til os. Men dommerens fløjte forblev tavs.

Det skortede ikke på et AGF-pres i de døende minutter, hvor blandt andre Frederik Tingager var tæt på at kunne udligne, da bolden dumpede ned til ham i feltet. Men Nicolai Larsen i Silkeborg-målet kom langt ned og fik reddet.

Til sidst løb tiden ud og vi må erkende det tredje nederlag i streg i 3F Superligaen på en dag, hvor vi med lidt mere skarphed og tur i den foran mål havde fået mere ud af lokalopgøret end tilfældet var i dag.

Vi må slå tilbage på lørdag hjemme i Ceres Park, hvor vi og Bravida jo inviterer til den jyske klassiker mod AaB til halv pris. Kom ud og oplev en stor fodboldfest, hvor vi varmer op med all inclusive oktoberfest og et stort legeland i AL Bank Fanzonen.

Find billetter her >>>>

Silkeborg IF-AGF / 3F Superligaen Runde 9 / JYSK Park den 11.9 2022
0-1 (0-1)
31’ Sebastian Jørgensen