SIKKERT VIDERE I POKALEN

Efter en professionel indsats er vi nu videre i pokalen efter en storsejr over Vatanspor.

På efterårets første dag trådte vi torsdag aften ind i anden runde af Pokalen, da vi i et lokalopgør mødte Vatanspor fra Brabrand.

Aftensolen hang lavt over Ceres Park, hvor intet var, som det plejede. Vi spillede som udehold mod Vantanspor, der som hjemmebanehold havde bragt mange tilhængere med på Hørkram Tribunen, mens vores fans hyggede sig på nedre C.

Vi pressede på fra starten for at få kampens første mål, og fik allerede efter et minuts spil en stor chance til Sebastian Hausner, der headede på overliggeren efter et hjørnespark.

Chancerne var mange til os og fra kampens begyndelse var niveauforskellen mellem de to hold ganske tydelig. Men vi var ikke skarpe på vores chancer i kampens indledning. Enten røg bolden forbi mål eller blev reddet af Vatanspors forsvar eller deres målmand.

Men efter et kvarter kom en sulten Sigurd Haugen til fadet og fik scoret kampens første mål, da han stod fri ved bagerste stolpe på et indlæg. Og to minutter efter var det en flot tværpasning fra Brandhof, der fandt Haugen som kunne score til 0-2 til os.

Vatanspor er et hold, der er hurtige på fødderne og til tider skabte de nogen gode muligheder for dem selv. Men det var AGf'erne, som var mest på bolden.

Halvvejs inde i 1. halvleg fik vi den største chance for at øge føringen, da vi fik et straffespark. Jelle Duin gik til pletten, men stolpen stod i vejen.

Generelt bød flere AGF'ere godt ind i offensiven. For eksempel forsøgte Kevin Yakob - der i dag fik sin debut - sig med et langskud uden for feltet. Men målvogter, Simon Garsmann fra Vatanspor, der tidligere har spillet på højt plan i Randers, viste mange gode takter og gjorde det klart for gæsterne, at det ikke skulle blive nogen nem sag at få bolden forbi ham.

Men det kom den dog en gang mere inden pausen, da Yann Bisseck fortsatte sin gode målstime og kunne tilføje endnu et mål til efterårskontoen ved at sende bolden i nettet med et flot hovedstød - et mål, der gjorde, at vi kunne gå til pause med en føring på 3-0.

Vi var tændte fra start i anden halvleg, og kort tid inde i halvlegen kom stolpen igennem i vejen fra ellers flot frisparksskud fra Mads Emil.

Men der gik kun 10 minutter før Haugen - der var flyvende i dag - fik scoret sit tredje mål i kampen og dermed med et hattrick kunne øge føringen til 4-0.

Nye kræfter kom ind efter en times spil blandt - andet med Frederik Tingager og Sebastian Grønning, der kom til i gårsdagens sidste timer af transfervinduet, og dermed også kunne notere sin debut.

Få minutter efter kunne Tingager efter et flot opspil af Kevin Yakob heade bolden ind til 5-0.

Og målfesten ville ikke stoppe der. Brandhof kom på målscorerlisten og viste, at de gode ben i dag også havde mål i sig, da han scorede til 6-0.

Men det skulle ikke kun være med et mål – Nej, Brandhof kunne kort tid efter loppe bolden over målvogter, Simon Gaarsmann efter endnu et opspil af Kevin Yakob.

Niveauforskellen på Superliga og Jyllandsserie blev klarere og klarere i løbet af 2. halvleg, men Vatanspors bedste spiller stod faktisk i målet og han blev ved med at have gode redninger og lukke af for alt det, han kunne. Selv tre svære skud lige i streg fik ikke lov til at ryge forbi ham.

I slutningen af halvlegen viste Kevin Yakob også målnæse efter en flot debut og scorede sit første mål i den hvide trøje.

Efter en stærk og solid indsats af drengene vinder vi kampen 8-0 mod Vatanspor og er dermed videre i Pokalen, hvor der trækkes lod i næste uge til runde 3.

Næste kamp er også i Ceres Park, når vi på mandag tager imod FC Nordsjælland til endnu en stor fodboldaften i Ceres Park i en kamp om vigtige point i toppen af 3F Superligaen. Køb billet her >>>>

Vatanspor vs. AGF / Pokalturneringens runde 2 på Ceres Park / 1.9 2022
0-8 (0-3)
16' 0-1: Sigurd Haugen
18' 0-2: Sigurd Haugen
37' 0-3: Yann Bisseck
56' 0-4: Sigurd Haugen
63' 0-5: Frederik Tingager
65' 0-6: Frederik Brandhof
70' 0-7: Frederik Brandhof
82' 0-8: Kevin Yakob

Tilskuere: 3.092

Jesper Hansen, Anthony D’ Alberto (67' Gift Links), Sebastian Hausner (57' Frederik Tingager), Yann Bisseck, TK (57' Oliver Lund), Eric Kahl (67' Benjamin Hvidt), Frederik Brandhof, Mads Emil Madsen, Kevin Yakob, Jelle Duin, Sigurd Haugen (57' Sebastian Grønning)