NEDTUR I VELBESØGT MANDAGSKAMP

05.09.2022 18:10

Hele 11.000 fans havde fundet vej til Ceres Park i aften. De fleste gik desværre skuffede hjem, da vi indkasserede det første nederlag på hjemmebane siden april.

Mandag aften havde vi besøg af FC Nordsjælland. Med stor opbakning fra 11.000 fans, der havde fundet vej til stadion, var der kamp om Superligaens anden plads.

Efter en smuk hyldest med et minuts stilhed til den mangeårige borgmester og store Aarhus-mand, Thorkild Simonsen kunne kampen gå i gang.

FC Nordsjælland fik den bedste start på kampen, da de kort tid inde i kampen løb igennem vores forsvar og kunne score til 1-0. Målet satte mere liv i gæsterne, der blev ved at være dominerende på bolden i løbet af den første halve time af kampen.

Særligt vores bagkæde skulle arbejde hårdt for at følge med deres forreste spillere, som var hurtige på tæerne.

Men efterhånden fik vi kæmpet os tilbage og Sigurd Haugen fortsatte, hvor han slap fra pokalkampens hattrick, da han udlignede til 1-1. Målet blev skabt af Tobias Mølgaard, der egentlig selv kunne tage chancen, men han fandt flot Haugen i feltet, og så kunne hele Ceres Park juble med.

Stemningen på tribunerne tog et niveau op, og det samme gjorde energien på banen. Vi fik mere boldkontrol og kom til flere chancer, men Nordsjælland spillede stdig med.

De pressede på, og mod halvlegens slutning fik vi en kendelse for hånd på bolden i mod os. VAR viste straffespark og efter et større kaos, hvor straffesparket skulle tages om gange, endte Nordsjælland med at føre 2-1 til pausen.

2 halvleg
Anden omgang startede som en lige affære, men chancerne var få for begge hold, og for os kneb det med at få bolden spillet helt farlig.

Nye kræfter kom ind i form af Sebastian Grønning og Frederik Brandhof, der allerede efter kort tid lavede et flot opspil til Anderson, hvis skud desværre ramte stolpen. Minuttet efter prøvede Anderson igen, med et langskud uden for feltet, der desværre heller ikke fandt sin vej inden for målrammen. Men vi var på vej tilbage.

Hurtige Nordsjælland voldte os dog stadig problemer og i de sidste ti minutter lukrerede de på vores offensive satsning og øgede føringen til 3-1 efter vi ellers var ved at komme tilbage.

Men vi kløede på og satte flere offensive kræfter på banen i håbet om flere mål mod kampens slutning. Og i tillægstiden kunne nyankomne Sebastian Grønning score sit første mål for AGF, da han reducerede til 3-2.

Trods et stort pres fra vores side med de sidste kræfter, der var tilbage, kom udligningen desværre ikke til sidst. Og vi måtte erkende vores første nederlag hjemme siden 24. april.

Næste kamp er på søndag, hvor vi spiller lokalopgør på JYSK Park, når vi møder Silkeborg IF.

AGF vs. FC Nordsjælland - 3F Superligaen Runde 8 / Ceres Park 5.9 2022
2-3 (1-2)
09’ 0-1: Ernst Nuamah
29’ 1-1 Sigurd Haugen
45+3’ 1-2: Andreas Schjelderup (Str.)
80' 1-3: Lasso Coulibaly
90+3' 2-3: Sebastian Grønning