MØD AGF-LEGENDERNE: PREMIERE PÅ NY AMBITIØS PORTRÆT-SERIE

01.09.2022 10:08

AGF-fans, historisk interesserede og andre med lyst til god fodboldhistorie, får nu muligheden for at dykke ned i AGF’s lange historie, når vi nu lancerer en ny portrætserie af AGF Legenderne, der er AGF’s korps over markante tidligere spillere.

AGFlegenderne.dk er der i dag premiere på en ny artikelserie af journalist og tidligere sportsredaktør ved Jyllands-Posten, Frits Christensen som har portrætteret 94 tidligere spillere i et ambitiøs forsøg på at fortælle klubbens historie via møder med de enkelte spillere.

- AGF af 1880 er den ældste klub i den danske 3F Superliga, når man ser bort fra halvdelen af fusionsklubben FC København. Af samme grund er AGF et dansk kulturfænomen, som ikke bare skal kendes på den aktuelle situation i 2022.

- Det er også en klub, der vedkender sig sine stærke rødder og sin historie. For uden denne vigtige ballast fra fortiden er det svært at navigere i fremtiden. Det er blandt andet derfor, at man i sin tid oprettede AGF Legenderne, som hver især har sat deres positive præg på klubbens historie, fortæller Frits Christensen, der også er AGF-ambassadør. 

Mange års historie
Den nye artikelserie strækker sig over mange års historie og man kan læse om spillere lige fra Peder Kjær, Verner Hermansen, Tom Bonde til Stig Tøfting, Martin Jørgensen og Niklas Backman.

Fælles for alle portrætterne er, at spillerne er en del af AGF’s Legendekorps, der består af nulevende tidligere spillere som har spillet mere end 100 kampe for AGF og/eller vundet titler med klubben. Og/eller har spillet på det danske A-landshold i sin AGF-tid.

Serien er derfor også et forsøg på at fastholde historien og dokumentere oplevelser og tanker mens tid er. Men også at fremhæve nogen af de spillere som måske i den brede offentlighed ikke er så velkendte.

- Det har været en stor glæde at tage udfordringen op om at tegne et portræt af hver enkelt tidligere spiller. Tiden som topspiller i klubben har brændt sig ind i sjælen på dem på en måde, så de alle i dag er præget af den kultur, de har været en del af, og som langt de fleste stadig ønsker at forblive en del af gennem Legendekorpset, siger Frits Christensen om det store arbejde med at få de mange navne på artikelform.

Alle portrætterne i serien udgives i dag på agflegenderne.dk, hvor man kan tilgå dem ved at klikke på de enkelte spiller.

Vi starter med Tom Bonde, der blev lidt af en kultspiller i 1970'erne, hvor råbet; "Skyyyyd Tom" ofte lød over Aarhus Stadion. Læs Tom Bondes historie her >>>>

I den næste tid vil vi løbende her på AGF.dk henvise og fortælle mere om de enkelte store spillere. Serien kan læses ganske gratis og uden abonnement. God fornøjelse.

Besøg siden her >>>