LEGENDARISK MÅLMAND I NY LEGENDESERIE

23.09.2022 07:45

Mød Ole Wendelbo, der stod 400 kampe fra 1967 til 1981.

Her i landsholdspausen er der måske tid til lidt nostalgi. Og i så fald kan vi anbefale AGFlegenderne.dk og vores nye serie med alle legenderne.

I dag præsenterer vi målmanden Ole Wendelbo, der skriver sig ind i vores tradition med store målmand. Ole Wendelbo lange periode på divisionsholdet varede i 14 år fra 1967 til 1981.

Ole Wendelbo kom til Aarhus fra AaB i en turbulent tid med karruselture ned i 2. division og oprykning igen til 1. division to gange i hans tid i AGF-målet.

Wendelbo kan blandt andet huske tilbage på to store Europa Cup kampe mod Bayern München.

- Vi spillede to gode kampe, men blev slået ud efter 0-2 i Aarhus på et fyldt stadion med 22.000 tilskuere og to mål af Karl-Heinz Rummenigge. I returkampen holdt vi overraskende 1-1, indtil hjemmeholdet kun syv minutter før tid afgjorde kampen på Olympia Stadion til 3-1, fortæller Ole Wendelbo.

Artikelserien fortæller om om vores historie via møder med 94 tidligere spillere, der alle er en del af AGF’s Legendekorps. Hele serien er udarbejdet af journalist og tidligere sportsredaktør ved Jyllands-Posten, Frits Christensen, der nu er AGF-ambassadør.

Læs mere om Ole Wendelboe i legendeserien her.