ENDELIG TILBAGE: FAN BOR MANGE TUSIND KM VÆK FRA CERES PARK

23.09.2022 07:11

Peter Berthel har ikke været på Ceres Park i 13 år. I lørdags var han endelig tilbage.

Ved seneste hjemmekamp var der en af de 16.300 fans på Ceres Park som havde en særlig oplevelse. For her var AGF-tilhængeren Peter Berthel endelig tilbage på Ceres Park, hvor han ikke har været siden 2009.

For Peter Berthel bor hverken i Aarhus eller et andet sted i Danmark. Siden 2009 har han boet i USA og da han kun har været hjemme i Danmark to gange - og det på tidspunkter, hvor 3F Superligaen lå stille - har han ikke set sit hold live på stadion i 13 år. 

Men i lørdags lykkes det, da Peter var med venner på Ceres Park i forbindelse med, at en kombineret arbejds- og familierejse bragte ham til Danmark. Og ifølge en af hans venner, så var det meget vigtigt for Peter at benytte lejligheden til at komme til Aarhus og se den jyske klassiker.

- AGF-AaB kampen var tydeligvis vigtig for Peter. Han ytrede det stærkt, og viste også med tydelighed, at det for ham, var en unik mulighed, for endelig igen at se, mærke og dufte en AGF-kamp. Det er måske noget os almindelig fans, der kommer her ofte lidt glemmer. For mange er næste superligakamp en selvfølge.

- Vi kan se det på stadion eller på TV - vi har et valg. Det har Peter ikke længere. Så for ham er det den ene kamp - den ene kamp, der kommer til at være lystårnet i det næste årti og som kan forny kærligheden til byen og klubben, fortalte Steffen Drud Meineche, der er en af Peters venner fra tiden i Aarhus - før Peter rejste til USA.

Og i lørdags var Steffen der da også - sammen med andre venner fra tiden i Aarhus, som havde taget Peter med tilbage på Ceres Park, da vi mødte AaB. Og her fortalte Peter til AGF.dk, at kærligheden faldt på AGF i de tidlige teenageår. Siden er blev det til utallige kampe på Ceres Park, adskillige ture på landevejene for at se udekampe og ikke mindst mange unikke oplevelser med sine medfans.

Men i 2009 flyttede Peter Berthel altså med arbejdet til USA. Nu har han fået et amerikansk kone, og to børn, og vender formentlig aldrig hjem til Danmark. Men kærligheden til AGF består. Og takket være teknologiens udvikling har Peter Berthel kunnet følge trofast med på sidelinjen langvejs fra.

- Mit forhold til AGF er næsten stærkere i dag, end da jeg boede i Danmark. I dag kan jeg heldigvis følge med og læse alt på diverse medier, og jeg føler mig meget heldig med AGF-tv, de sociale platforme og ikke mindst agf.dk, som opdaterer med nyheder på daglig basis. Alt, hvad jeg kan komme i nærheden af, hiver jeg til mig, fortæller Peter Berthel, der også har stor glæde af at se kampe online.  

- Jeg kender andre AGF-fans, der har det på samme måde som mig: Hvordan kan vi se kampene uden at være til stede? Heldigvis kunne en AGF-fan i Shanghai fortælle, at man kan finde kampene på nogen udenlandske tjenester. Den seneste kamp, jeg så, var udekampen mod OB d. 7. august, hvor AGF vandt 2-1. Og bare det at ha' muligheden for at se en kamp, betyder meget, fortalte Peter Berthel, som lørdag var tilbage med sine danske AGF-venner for endelig at heppe på de hviie igen. Og ventetiden føles lang, når man ikke har været til en kamp i ni år.  

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget det betyder, at være tilbage på Ceres Park. At det er en hjemmekamp på en lørdag, kunne næsten ikke være mere perfekt. Det var fuldt af følelser og en virkelig dag - og ikke mindst perfekt at vi vandt, siger Peter Berthel, der havde prioriteret kampen højt på en ellers tætpakket forretningsrejse.  

Og lørdag var det tid til at genopfriske gamle minder med vennerne på Ceres Park.

- Et af mine stærkeste minder er turen til Växjö i 2005, hvor AGF deltog i en træningsturnering. Det var en helt unik oplevelse, for det viste hvilket sammenhold, der er mellem alle fans i AGF. Så mange mennesker tog turen i busser på trods af, at det var en lille træningsturnering om vinteren i svenske Växjö, husker Peter Berthel, der - trods de mange tusind kilometers afstand til Aarhus glæder sig over udsigterne til et nyt stadion og han mener, at der er bygget et stærkt fundament i AGF siden han rejste fra byen Nu ser han frem til at følge klubben fremover – om det så er online eller til en ny kamp engang i fremtiden.  

Vi glæder os til at tage i mod Peter Berthel igen - må der ikke gå 13 år før han igen er tilbage på Ceres Park.