AGF’ER I FODBOLDENS HALL OF FAME

25.09.2022 20:06

Stor hæder til en af de største spillere i AGF's historie.

I forbindelse med landskampen, Danmark mod Frankrig i Parken søndag aften tilfaldt der en flot hæder til den tidligere AGF’er Jørgen Olesen, der er en af de største spiller, som har optrådt i den hvide trøje.

Jørgen Olesen blev nemlig indlemmet som det nyeste medlem i Fodboldens Hall of Fame - samtidig med Ulrik le Fevre. 

Det skete ved en ceremoni før landskampen i Parken, hvor Jørgen Olesens søn, Steffen Olsen - der er formand for fodboldafdelingen i AGF - fik overrakt en buste og et diplom på vegne af sin far, der døde i 1999.

Fra DBU lyder det i forbindelse med indlemmelsen:

”Med al respekt for mange legendariske skikkelser i AGF er Jørgen Olesen - ifølge Knud Lundberg - den mest betydningsfulde spiller i klubbens 142-årige historie. Han var en bolderobrer par excellence; en duel-spiller, som Morten Olsen kalder hans slags.

Nærkampe var den spinkle, senede og gråhårede magre midtbanespillers varemærke. Selv de største modstandere trak sig helst væk fra ham.

Jørgen Olesen var først og fremmest holdspiller. Måske derfor fik han aldrig den anerkendelse som gladiator, han var berettiget til i klubbens guldalderperiode i sidste halvdel af 1950erne og begyndelsen af 1960erne. Mand mod mand var han nærmest uovervindelig. Men denne fighter, - fair men uden nåde - var også en konstruktiv krafteksplosion, der med sine afleveringer og sit eminente overblik kunne få det bedste frem i sine medspillere”

Jørgen Olesen begyndte at spille fodbold som niårig i AGF og han debuterede på førsteholdet i 1945, hvorefter han som midtbanespiller spillede mere end 600 kampe frem til 1962. Han var i den periode med til tre gange at vinde The Double, da vi blev dansk mester 1955, 1956, 1957 og 1960 og samtidig vandt pokalturneringen i 1955, 1957, 1960 og 1961. I efteråret 1955 deltog han med AGF som den første danske klub i den nyoprettede Europacup for Mesterhold.

Jørgen Olesen debuterede på det danske landshold som 26-årig i 1951. Det blev til i alt 42 kampe. Den sidste landskamp spillede han i 1962, tre måneder før han fyldte 39 år - en aldersrekord, der kun er overgået af Morten Olsen.

I julen 2021 kårede Århus Stiftstidende Jørgen Olesen til en af de mest betydningsfulde AGF’ere gennem tiden. Og nu er han altså også indlemmet i Fodboldens Hall of Fame.

Her kan han så slutte sig til sine tidligere holdkammerater i AGF; Henry From og Aage Rou Jensen, som også er i Fodboldens Hall of Fame. Her finder man også AGF’erne Henning Enoksen og Henning Jensen, samt cheftræner for AGF Kvindefodbold, Katrine S. Pedersen, der blev indlemmet tidligere i år.

Se alle medlemmerne af Fodboldens Hall of Fame her, hvor der altså nu er endnu en AGF’er i skikkelse af den store Jørgen Olesen.