VIDERE I POKALEN: SIKKER SEJR I GLADSAXE

Onsdag aften vandt vi 3-0 over AB på udebane og er dermed videre til fjerde runde i Pokalen.

Onsdag aften var 3F Superliga-truppen rejst en tur til Gladsaxe, hvor vi ikke har været siden dagene i 1. division i 2015. Men i Pokalturneringens tredje runde tog AB i dag i mod AGF’erne, som på Gladsaxe Stadion skulle forsøge at slå sig videre til tredje runde.

En flot stor delegation af AGF-tilhængere på den gamle hovedtribune på Gladsaxe Stadion bakkede gutterne hjertevarmt op. I dag var en god mulighed for tilhængerne i hovedstadsområdet til at se deres hold i aktion. Og de fremmødte - både de ”lokale” og dem, der havde taget den lange tur fra Aarhus - fik næsten med det samme noget at glæde sig over, da vi efter kun to minutter fik kampens første hjørnespark.

Og her - mellem mørkeblå og grøn - gik bolden i mål. Det var svært at se, hvem der egentlig havde sidste fod på. Og målet blev da også i første omgang noteret som et selvmål på Gladsaxe Stadion, men senere var der vist bred enighed om, at det var Kevin Yakobs mål - direkte på hjørnespark.

Så en fin start for os med et mål, der tvang hjemmeholdet lidt frem på banen og AB fik mere spil. Det gav os lidt mere rum foran, som blandt andet kastede en fin chance af sig til Sebastian Grønning, som - sammen med Jelle Duin - i dag startede på toppen.

AB har ry for en fin teknisk fodbold i 2. division i denne sæson og har mange dygtige fodboldspillere. Og det fik man efterhånden set, da første halvleg skred frem, hvor AB forsøgte at spille sig igennem og var i en del boldbesiddelse.

Dog uden at komme til de helt store chancer og vores defensiv i dag virkede da også i fuld kontrol - trods nogen teknisk vævre modstander i grønt, som gerne ville afsted i omstillinger. Og der var da også et par situationer i første halvleg, hvor AGF’erne på den gamle tribune i Gladsaxe holdt vejret, når en grøn gik afsted. Men hver gang fik vi reddet kastanjerne ud af ilden.

I første halvleg var vi flere gange dygtige til at komme over kanterne. Især var Mølgaard og Gift Links livlige i et godt samarbejde i vores højre side, hvor der flere gange kom indlæg. Men de blev ikke helt farlige nok foran mål.

Men det gjorde vi efter et hjørnespark, da der var spillet en god halv time. Et hovedstød blev reddet op på AB’s overligger og bolden gik i spil. Men et nyt indlæg fandt Jelle Duin, som kunne bringe os foran med to.

Selv om vi i slutningen af første omgang fik presset AB ned mod eget mål, så fik vi ikke flere mål inden pausen.

Anden omgang startede med en friløber med Sebastian Grønning mod mål, men som desværre blev dømt offside. Kort efter var to nye gode chancer til AGF’erne, der kom sultne ud fra omklædningen for at få et mål mere.

Men trods ihærdige forsøg det første kvarter af anden halvleg lykkes det ikke og kampen satte sig lidt igen og værterne troede stadig på det og kæmpede de bedste de havde lært for at komme tilbage i kampen.

Efter en times spil fik vi en god chance efter godt forarbejde af Jelle Duin, som fandt – netop indskiftet - Sigurd Haugen foran mål. Men nordmand bragede bolden på stolpen i en situation, hvor dommeren så dømte offside.

Kort efter var Eric Kahl ved at sætte et frispark flot ind, da han forsøgte sig fra kanten af AB-feltet. Men kvalitetsforsøget gik lige over mål.

I denne periode af kampen pressede vi på for et mål mere, men præcisionen var ikke helt med os i afslutningerne eller i den allersidste afgørende aflevering som oftest skulle sættes gennem et hårdt kæmpende AB-forsvar, der nu stod dybt. Men som dog stadig fra tid til anden formåede at true os på omstillinger.

Og det var netop efter sådan en situation, at vores næste mål kom, da Frederik Brandhof kraftfuldt slog kontra og trods hårdt presset fandt han flot Sigurd Haugen, som sikkert kunne bringe os på 3-0.

Dermed virkede kampen som lukket – til stor tilfredshed for den gamle tribune i Gladsaxe, der nu havde en fest.

Og der kom da heller ikke flere mål i kampen, hvorfor vi er med i bowlen, når der er lodtrækning til næste runde af Pokalturneringen den 21. oktober.

Næste kamp for gutterne er en udekamp i Farum mod FC Nordsjælland, hvor turen på søndag altså igen går hen over Storebælt.

AB vs. AGF / Runde 3 i Pokalturneringen / 12. oktober 2022 på Gladsaxe Stadion
0-3 (0-2)
02’ 0-1: Kevin Yakob
33’ 0-2: Jelle Duin
76 0-3: Sigurd Haugen