SEN SEJR I LYNGBY

En sen scoring sikrede os i dag tre point fra Lyngby Stadion.

Kalenderen siger sent efterår og Salling har vist allerede taget hul på juledekorationen. Men temperaturen var snarere på forår, da 3F Superligaen i dag var på besøg på Lyngby Stadion til 15. runde i 3F Superligaen. Her skulle vi forsøge at gentage resultatet fra det seneste besøg i Kongens Lyngby, hvor vi i efteråret 2020 vandt 2-1.

Det var os som kom bedst ud med fint spil i kampens indledning, hvor vi blandt andet fik muligheden på et par standard-situationer, men fik ikke gjort dem farlige nok.

Hjemmeholdet derimod fik sat et langskud afsted efter en dødbold endte udenfor vores felt, men forbi vores mål.

Efter et par dages karantæne for den ene og en enkelt dag for den anden var Frederik Tingager og Nicolai Poulsen i dag tilbage på banen. Og de var begge fodboldsultne og arbejdede som vanligt stenhårdt. Blandt andet var der flere bolderobringer fra Poulsens side, der skabte nogen fordelagtige situationer for os.

Efter små tyve minutter fik Kevin Yakob sendt et godt frispark afsted fra godt 25 meter. Desværre gik bolden lige over Lyngby-målet. Kort efter fandt selvsamme Yakob Tobias Mølgaard tæt under mål, men vinklen blev for spids for Mølgaard, der ellers havde taget et godt løb.

Kort efter fik hjemmeholdet deres hidtil bedste chance, da de slog kontra og fik afleveret tæt under mål. Men her fik Poulsen en frelsende fod på.

Vi havde bolden meget i første halvleg, men havde svært ved at spille os igennem den kongeblå defensiv, der stod kompakt. Det skortede dog ikke på forsøg, men Lyngby stod virkeligt godt i deres bagkæde og vi fik ikke dirket den op - selv vi sidst i halvlegen pressede godt på og med lidt held kunne ha' fået noget ud af det. Men vi måtte gå til pausen uden mål i Lyngby

2. halvleg

Der har været forrygende opbakning på udebaneafsnittene på Sjælland i oktober, og i dag var ingen undtagelse, hvor mange AGF’ere benyttede det gode vejr til at bakke holdet op fra både endetribunen og en del af langsiden på Lyngby Stadion.

De fremmødte kunne efter pausen se os fortsætte jagten på mål. Og allerede efter fem minutter fik vi en stor mulighed, da Mølgaard headede på mål fra bagerste stang, men en Lyngby-spiller kom i vejen for bolden nærmest på målstregen.

Det var som om chancen gav os lidt mere energi i det offensive spil og vi fortsatte med at forsøge at skabe chancer mod et Lyngby-hold, der lurede omstillinger som de gerne ville ha’. Eksempelvis den tidligere AGF’er Magnus Kaastrup, som efter en lille time af kampen slog kontra og fandt en holdkammerat foran vores mål. Men Jesper Hansen var på sin plads og reddede flot.

Kort efter forsøgte Eric Kahl sig med et skarpt langskud, men lige over mål. Men vi kom tættere på end i første halvleg og fik sat flere muligheder for mål sammen. Og kort efter havde selvsamme Kahl bolden i kassen, men der var dømt offside forinden.

Så det var lige ved og næsten.

Indtil Yann Bisseck kom først på et hjørnespark og fik bolden ind over stregen i Lyngbymålet i en rodet situation. Men efter et længere gennemsyn i VAR og hvor dommeren skulle ud til skærmen på sidelinjen, blev målet annulleret for hands på Bisseck i situationen. Så endnu en gang VAR vi uheldige i sådan en situation.

Men med 15 minutter tilbage kløede gutterne på. En offensiv indskiftning hjalp os til et yderligere tryk mod hjemmeholdets mål. Og så - inde i dommerens tillægstid rykkede indskiftede Mikael Anderson mod baglinjen og fandt Patrick Mortensen inde foran mål og vores anfører kunne score sit 55'ende mål for AGF i 3F Superligaen til en velfortjent 1-0 sejr.

Næste kamp er også på udebane, når vi søndag den 6. november tager en tur til Viborg - som i dag også kl. 14.