GENSYN MED ET KLASSISK OPGØR I POKALEN

10.10.2022 19:15

Onsdag aften gælder det 3. runde i Pokalen, når vi møder AB i Gladsaxe.

Aldrig så snart har røgen lagt sig fra det dramatiske opgør mod FC Midtjylland på et udsolgt Ceres Park før næste udfordring venter for 3F Superliga-truppen. For allerede onsdag skal vi i kamp igen. Denne gang i Pokalen, hvor AB venter i 3. runde på udebane på Gladsaxe Stadion. Her starter kampen onsdag den 12. oktober kl. 18. Billetter kan købes lige her >>>

Det er en traditionsrig modstander, der venter os onsdag. AB er sammen med os den eneste klub, der aldrig har været ude af det man kalder Danmarksturneringen. Altså de tre bedste rækker i Danmark har aldrig været uden AB eller AGF så længe der har været spillet turneringsfodbold her til lands.

Og især i turneringen har vi op gennem årene mødt AB - eller Akademisk Boldklub Gladsaxe - et utal af gange, når begge hold har gjort sig i toppen af dansk fodbold. AB har vundet det danske mesterskab ni gange og pokalturneringen en enkelt gang. Men det er et stykke tid siden, at AB sidst har præget toppen af dansk fodbold.

Senest gode periode var sidst i 1990’erne, hvor AB gjorde sig gældende i Superligaen og kunne præsentere navne som René Henriksen, Peter Løvenkrands, Jan Michaelsen og Chris Hermansen på holdkortet, hvor også de to velkendte AGF-navne Claus Thomsen og Brian Steen Nielsen rundede klubben som i 1999 vandt bronzemedaljer og pokalturneringen.

I 2004 rykkede AB for første gang ned i 1. division og spiller nu i 2. division, hvor de pt. ligger nummer fem. Deres seneste kamp var i weekenden, hvor de hjemme spillede 2-2 mod Aarhus Fremad. I morgen venter der altså AB et nyt hold fra Aarhus.

Seneste kamp mod AB var i 1. division den 6. juni 2015, hvor vi i sæsonens sidste kamp vandt 5-3 på Ceres Park og dermed kunne fejre vores oprykning med maner, mens AB måtte en tur ned i 2. division. Det var i øvrigt i en sæson, hvor vi spillede nogen ganske målrige kampe mod AB og blandt andet vandt 5-1 på udebane. I de tre kampe mod AB i den sæson lød målscoren i AGF favør på 11-4.

Sidste gang vi mødte AB i Pokalen var helt tilbage i 1972, hvor vi vandt 2-1. Nu venter altså et nyt møde mellem to af landets mest traditionsrige klubber i dette års pokalturnering, hvor vi meget gerne må gentage sejren fra 1972.

Der er kampstart på Gladsaxe Stadion onsdag kl. 18. Hent billetter her. Kommer man ikke på stadion kan kampen streames live på Pokalturnering.dk