FLOT FIGHT IKKE NOK PÅ UDSOLGT CERES PARK  

09.10.2022 15:22

For anden kamp i træk kunne vi melde Ceres Park udsolgt før en 3F Superligakamp, da FC Midtjylland søndag gæstede Aarhus og blev mødt af en fantastisk kulisse i det flotte oktobervejr.

Modstanderne blev også mødt af et hårdt arbejdende og aggressivt hjemmehold, der til tider pressede højt og allerede efter tre minutter gav det en chance, da Mads Emil Madsen og Tobias Mølgaard i fællesskab fik erobret bolden og Kevin Yakob fik afsluttet. Men lige på Lössl i midtjyderns mål.

Kort efter var gæsterne farlige i den anden ende, da et indlæg passerede gennem vores felt og lige for snuden af en fremadstormende midtjyde, som - heldigvis for os - ikke nåede bolden. Og generelt var FCM i starten af kampen farlige på især indlæg fra deres højre side, mens vi i stedet mere forsøgte at komme igennem på midten.

FC Midtjylland havde mest spil i starten af 1. halvleg, men uden at de udmøntede sig i store farefulde chancer. Omvendt havde vi lidt svært ved at få sat vores spil og tyede en del til omstillinger, hvor Sigurd Haugen og Patrick Mortensen hele tiden lurede på muligheden.

Efter tyve minutter fik vi en god mulighed, da Frederik Tingager headede lige forbi på et godt hjørnespark fra Kevin Yakob, som lagde den tæt under mål.

Men i det åbne spil var det gæsterne som på dette tidspunkt var mest i boldbesiddelse og søgte at få skabt chancer. Men det er svært mod vores defensiv, der igen stod godt og solidt.

Desværre fik vores defensiv et skud for boven, da Frederik Tinager efter en halv time gik ned i en tackling og var så uheldig, at lave et frispark som dommeren bedømte til direkte rødt. Dermed var vi reduceret til 10 mand med en time igen af kampen. Og så kunne det pludselig blive en lang eftermiddag for det udsolgte Ceres Park og gutterne på banen.

Men vi rebede sejlene på banen, lavede en taktisk udskiftning, der gjorde os i stand til at spille med fire mand i bagkæden, og op mod pausen havde vi måske kampens indtil da største chance, da Mortensen headede mod mål. Men hårdt presset gik bolden over det midtjyske mål og dermed gik vi til pause uden scoringer.

2. halvleg
Trods en mand nede kom vi godt ud efter pausen og spillede friskt til. Og det blev også til muligheder i halvlegens indledning. Blandt andre efter godt forarbejde af Kevin Yakob, hvor Gift Links kom til en afslutning.

Men naturligvis var der meget at lave i den anden ende også. Midtjyderne havde sat store Sory Kaba ind i pausen for at give vores omrokeret forsvar noget at arbejde med i 2. halvleg. Og ham forsøgte gæsterne ofte at finde foran vores mål. Men AGF-forsvaret bevarede roen og trods en mand i undertal stod vi solidt og gutterne kæmpede det bedste de havde lært - godt bakket op af et medlevende udsolgt Ceres Park.

Men det kneb i sagens natur med at få skabt de nødvendige chancer og FCM var meget på bolden. Efter en time var vi dog ved at få bolden i kassen, da Mortensen arbejdede godt og hårdt, og bolden endte hos Gift Links, hvis afslutning desværre for os blev reddet.

Chancen gav os blod på tanden og efter et par udskiftninger forsøgte vi at rykke spillet lidt mere frem. Men måtte hele tiden være påpasselige bagude, hvor FC Midtjylland med øget desperation og styrke pressede på for det mål de med deres mand i overtal synes de skulle ha’.

Og de kom da også tættere og tættere på efterhånden som 2. halvleg skred frem. Et forsøg fra distancen var ved at gå ind. Men her reddede Jesper Hansen flot.

Vores chancer kom primært på omstillinger og her var Jelle Duin ved at kunne bringe Ceres Park i ekstase, da han helflugtede flot til bolden på et indlæg, men Jonas Lössl i FCM-målet stod godt placeret.

Gæsterne fortsatte med at presse på for et mål. Og med kun tre minutter før tid kunne vi ikke hold stand mere. En bold landede hos FCM’s Anders Dreyer midt i boksen, som uden chancer for Hansen fik bragt sit hold på måltavlen. En kold klud i ansigtet på et godt kæmpende AGF-hold, som kunne lugte en bonus for det hårde arbejde en mand nede og et point.

Vi prøvede at slå tilbage i kampens sidste dramatiske minutter, men uden held og vi måtte forlade banen uden point.

Næste kamp er på udebane på onsdag i Gladsaxe, hvor vi møder AB i Pokalturneringen. Det er kl. 18 og billetter kan købes her.

AGF vs. FCM / 3F Superligaen Runde 12 / søndag 9. oktober 2022 i Ceres Park  
0-1 (0-0)
87’ 0-1: Anders Dreyer

Advarsler:
AGF: Gift Links, Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen
FCM: Kristoffer Olsson, Evander Ferreira.

Udvisning: Frederik Tingager, AGF

MoM: Yann Bisseck

Tilskuere: 18.356 (Sæsonrekord)

AGF:
Jesper Hansen, Tobias Mølgaard (59’ Sebastian Hausner), Yann Bisseck, TK, Frederik Tingager, Eric Kahl (59’ Anthony D’ Alberto), Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen, Kevin Yakob (79’ Frederik Brandhof), Patrick Mortensen (79’ Jelle Duin), Sigurd Haugen (39’ Gift Links).