DELER I FARUM

16.10.2022 14:55

Et sent mål af TK betød et point med hjem til Aarhus efter en svær kamp i Farum.

Efter onsdagens pokalsejr i Gladsaxe var turen søndag igen gået til det sjællandske. Denne gang nord for hovedstaden, hvor FC Nordsjælland tog i mod på et vindblæst Right to Dream Park, der også så en stor mængde regn tæt på kampstart.

I efterårsvejret var det gæsterne, der var farligst først, da de fik sat sig på spillet og blandt andet havde et frispark tæt på vores felt, som vi dog løste fint. I den anden var det et par gange lige ved og næsten for blandt andre Sigurd Haugen i en hektisk indledning på kampen.

Efterhånden stabiliserede kampen sig, hvor FC Nordsjælland - vanen tro på deres bane - var mest på bolden. Men vi fandt en god defensiv struktur, hvor midtbanen arbejdede hårdt og kom der noget igennem var Hausner og Bisseck vågne i centerforvaret med Mølgaard.

FCN pressede til tider højt og vi havde derfor i perioder svært ved at finde frem til perioder med længerevarende boldbesiddelse. Men i glimt blev vi også farlige. For eksempel da et frispark efter 25 minutter blev flot afleveret ind i FCN-feltet af Mads Emil Madsen og Haugen kunne heade på mål. Det lignende derefter en situation med ’hands’ i feltet. Men der blev ikke dømt noget - blot et hjørnespark til os, som vi ikke fik noget ud af.

Efter en halv time blev de mange medrejsende AGF’ere bag det ene mål forskrækket, da FCN fik bolden i vores net lige ud for udebaneafsnittet. Men der blev dømt offside i situationen og vi slap med skrækken. Men værterne pressede på dette tidspunkt på for mål og var især farlige, når de fik erobret bolden højt oppe på vores halvdel.

Sidst i halvlegen kom der er en ærgerlig situation, da en FCN’er skød på mål. Bisseck blokerede til hjørnespark. Men her greb VAR ind i og fik kaldt dommeren ud til VAR skærmen. Han dømte derefter straffespark til FCN, da bolden hoppede op på Bissecks hånd. Det var en kendelse som mange på stadion var forundret over - også set i lyset af, at der tidligere i kampen havde været en lignende situation i FCN’s felt, som gik ubemærket hen.

Men altså straffespark til FC Nordsjælland, hvor Andreas Schjelderup scorede og vi måtte derfor gå til pause bagud med en.

Bagud med en skulle vi ud og jagte i anden halvleg, hvilket altid er svært mod et Nordsjælland-hold, der holder af de hurtige omstillinger. Så det gjaldt om at finde en god balance.

Den skulle Frederik Brandhof hjælpe med at finde efter han var skiftet ind i pausen og allerede efter få minutter fik han muligheden ved kanten af feltet, men skød desværre over. Kort efter var Kahl på spil, mens hans forsøg blev reddet i en fin indledning på 2. halvleg af gutterne.

Efter en lille time var der deja-vu, da der på forunderligvis igen blev dømt hands mod os og endnu et straffespark til FCN. Men denne gang var Jesper Hansen på plads og hev en flot redning op. Det havde næsten heller ikke været til at bære, hvis scenen fra sidst i første halvleg skulle gentage sig.

Så vi fortsatte jagten på et mål og det gav værterne mulighed for omstilling. I sådan en situation lavede FCN’s Ernest Nuamah frispark og fik efterfølgende sin anden advarsel og blev derfor udvist.

Med en mand mere de sidste tyve minutter satte vi turbo på jagten på udligningen og skiftede også offensivt ind. Vi formåede dog ikke at få skabt de helt store chancer mod et nu defensivt indstillet hjemmehold. I hvert fald ikke før det 87’ ende minut før et hjørnespark endte hos TK, som fik sparket udligningen ind tæt under mål.

I de sidste døende minutter havde begge hold muligheden for et mål mere. Men kampen ender 1-1.

Næste kamp er klassikeren mod Brøndby IF hjemme i Ceres Park søndag den 23. oktober kl. 18. Køb billet til kampen her >>>

FCN vs. AGF / Runde 13 i 3F Superligaen / 16.10 2022 på Right to Dream Park
1-1 (1-0)
42’: 1-0: Andreas Schjelderup (str.)
87’: 1-1 Thomas Kristensen