DELER I DRAMATISK KLASSIKER

23.10.2022 17:21

Det blev 2-2 søndag aften mod Brøndby IF i Ceres Park.

På et flot besøgt Ceres Park stod den søndag aften på det klassisk opgør mod Brøndby IF i det 90’ende møde de to klubber i mellem - alene i 3F Superligaen.

Gæsterne var tilbage i Aarhus efter de midt på ugen tabte i pokalen til Aarhus Fremad, mens vi skulle følge op på sidste uges deler i Farum i en liga, der er tæt. Så begge hold kunne godt bruge tre point i dag.

Det var hjemmeholdet, som først kom til en mulighed, da Tobias Mølgaard var ved at nå et indlæg bagerst i Brøndby-feltet, men han manglede lige en halv meter.

Det gjorde Jelle Duin ikke kort efter, da han efter et kvarterspillet fik bolden i et fint indlæg fra Yann Bisseck, der var rykket med frem i vanlig energisk stil og afleverede fint til Jelle, som kunne score sit første 3F Superliga-mål for AGF.

Målet fik gæsterne frem og de indledte en periode, hvor de var meget på bolden og sværmede foran vores felt. Men vi har ikke en af ligaens bedste defensiv for ingenting, så gutterne holdt flot stand. Men det var i perioder lidt for farligt og de mange på lægterne i Ceres Park holdte vejret op til flere gange, når Brøndby pressede på for udligningen. Som for eksempel, da Brøndbys Ohi Omoijuanfo kom igennem mod Jesper Hansen, der hev en klasseredning op i situationen.

Frem mod pausen var billedet lidt det samme. Gæsterne mest på bolden og vi formåede ikke rigtig at få skabt de helt store chancer for at komme yderligere foran og var henvist til at forsvare. Det gjorde vi så til gengæld godt

I den anden var det især Yann Bisseck, der gjorde livet farligt for vores gæster, da han to gange kom flot igennem til chancer. Men det blev ved lige ved og næsten for os indtil pausen, der sluttede 1-0.

Anden omgang startede med et Brøndby-hjørnespark og et gæstende hold, der forsat var mest på bolden i deres jagt på en udligning, mens vi bøvlede lidt mere med at få sat noget godt sammen offensivt i halvlegens indledning. Og Brøndby var da også farlige flere gange, men hver gang fik vi afværget.

Men vi havde vanskeligheder ved at få sat spillet og levede mest på omstillinger, hvor blandt andre Kevin Yakob var ved at komme til en fin chance, men en gul kom retur og fik afværget. Det samme gjorde Brøndby IF’s målmand, da Sebastian Hausner kom til et skud efter han lavede en god forsvarsaktion.

Kort efter gik det dog galt i vores ende, da gæsterne fik spillet sig igennem til en stor chance, hvor Ohi Omoijuanfo kunne udligne til 1-1 uden chance for Jesper Hansen i vores mål.

En ærgerlig udvikling på kampen og nu skulle vi op og svare igen og se om vi kunne få scoret flere mål. Desværre for os var det gæsterne, der igen kom på tavlen, da de stjal bolden på vores banehalvdel og scorede. Men de begik også frispark i situationen, hvorfor målet blev annulleret efter dommeren havde set den på VAR.

Så vi fortsatte lige og kort efter situationen fik vi hjørnespark, hvor vores anfører Patrick Mortensen fløj højest og flot kunne panden bolden i mål til 2-1 til Ceres Parks store glæde. Det var også et flot mål og en klassisk Mortensen mål.

Men glæden varede kort. For med få minutter igen var Brøndby igen farlige og fik sat et indlæg ind til vores bagerste stolpe, hvor hjemmeholdet kunne score til 2-2. Og i en hektisk slutfløjte formåede vi ikke at returnere med et nyt mål. Derfor ender kampen med et point til hver.

Næste hjemmekamp er pokalkampen mod FC Nordsjælland uge 45, mens vi den 13. november tager imod FC København i årets sidste 3F Superliga-kamp.

AGF vs. Brøndby IF / Runde 14 i 3F Superligaen / 23.10 2022 på Ceres Park
2-2 (1-0)
14’ 1-0: Jelle Duin
59’ 1-1: Ohi Omoijuanfo
79' 2-1: Patrick Mortensen
86' 2-2: Cappis

MoM: Jelle Duin