AGF KVINDEFODBOLD: INGEN GEVINST MOD FORTUNA

AGF Kvindefodbold tabte i dag med et enkelt mål til Fortuna Hjørring.

På et blæsende Vejlby Stadion med både sol, lyn og torden tog AGF’s kvinder i dag mod Fortuna Hjørring i en kamp, hvor vi startede med en halv friløber ved Sofie Bloch, der kunne spurte sig kampens første chance, som Fortunas keeper desværre nåede ud til.

Cecilie Johansens efterfølgende hjørnespark lå fint, men chancen løb ud i sandet, og så flyttede kampen sig ned omkring vores mål. Fortuna arbejdede sig til højt pres og mest boldbesiddelse, men vi stod fint imod med en sikker forsvarskæde.

Et kvarter inde i kampen brød de grønne gæster desværre igennem, da Ashley Riefner fik en frispilning igennem forsvaret og satte bolden ind bag Katrine Svane til 0-1.

Fortuna fastholdte og dominerede næste fase af kampen med chanceovertag. Dog fik Ásla Johannesen et skud på mål efter 30 minutter, som blev til et hjørnespark, som Benedicte Moss pandede ind på udeholdets keeper. Johannesen var stadig målsulten og forsøgte sig langt ude fra et par minutter senere, men heller ikke denne gang var heldet med os.

Mod slutningen af første halvleg var vi mere med i spillet og fik skubbet os højere op på gæsternes banehalvdel. Men det var Fortuna, der forsøgte sig mest i halvlegens slutning med et par skud på mål, som blandt andet Matilda McNamara to gange måtte stå skydeskive til for at afholde gæsterne fra at øge deres føring, og vi gik til pause bagud med ét mål.

2. halvleg
Fra starten af anden halvleg kom forsvaret fortsat på arbejde, ført an af stærke Julie Mathiasen og Sofie Vendelbo med Katrine Svane som en sikker sidste skanse.

66 minutter inde i kampen skulle der nye kræfter på banen. Helena Pedersen erstattede Cecilie Johansen, mens nytilkomne Matilde Rasmussen skulle ind i stedet for Kathrine Spanner. Helena Pedersen markerede sig hurtigt med at skud på mål, som lige manglede det sidste for at finde målrammen. Mariann Høgh ville også prøve, men sparkede også forbi nettet.

Selvom Fortuna viste fysisk styrke, fik vi presset os til chancer med nogle gode kombinationer gennem vores højre kant og Mathilde Kruse på midten. Udeholdets forsvar stod dog på sin plads og lod os ikke blive rigtig farlige. Sofie Bloch fik et forsøg mere som lignede hendes aktion fra første halvleg, men bolden smuttede over mål.

I kampens slutfase blev Sofie Bloch taget ud til fordel for Caroline Ahrendtsen, mens Mariann Høgh lod pladsen vige for Johanne Guldbæk. Trods en ihærdig indsats sidst i kampen lykkes det os ikke at komme på tavlen og vi må derfor indkassere et smalt nederlag.