AGF KVINDEFODBOLD I STORSEJR

Foto: Ole Nielsen — 29.10.2022 13:59

Hele 6-1 stod der på måltavlen, da AGF i dag vandt over FC Thy-ThistedQ i Ceres Park.

På en solskinnet efterårslørdag stod den lørdag eftermiddag på et jysk opgør mellem AGF Kvindefodbold og FC Thy-ThistedQ. En vigtig kamp om  point for begges holds vedkommende i jagten om slutspillet.  

AGF fik drømmestart på kampen. Efter kun få minutters spilletid afleverede Cecilie Johansen fint bolden ind til Caroline Ahrendtsen i feltet, der kunne dirigere den helt op i krydset. Et fantastisk mål, der til 1-0.  

Efter vores gode start holdt vi fast i det gode spil. Til trods for, at FC Thy-ThistedQ gerne ville have hårdhed i spillet og specielt i duellerne, kunne vi komme uden om med vores hurtighed og flere gange få spillet hurtigt mod mål og skabe flere muligheder. Sofie Bloch var tæt på at nå et indlæg, men hun manglede lige den sidste fart for at have været første kvinde på bolden.   

Men mod kampens første halve time kunne Sofie Bloch så prøve igen i en omstilling, denne gang med succes. Bolden blev fornemt spillet forbi målmanden, og måltavlen viste 2-0.  

Herfra gik det stærkt. Med et indlæg fra et hjørnespark kom bolden igen i kassen. Ásla Johannesen stod til også at blive målscorer i dag, men dommeren dømte desværre hånd på bolden.  

Modstanderne så sit snit til at få spillet bevæget i modsatte ende og på deres første chance i kampen fik FC Thy-Thisted reduceret til 2-1.

Men vi var slet ikke færdige med mål endnu. Mathilde Kruse fandt Sofie Bloch, der sendte et langskud afsted og flugtede bolden helt oppe i krydset til en 3-1 føring.  

I de sidste sekunder af halvlegen lød tonerne igen af Radetzsky. Julie Mathiasen stjal bolden og fik smidt den afsted. Efter gode pasninger kunne Caroline Ahrendtsen drible forbi forsvaret, og med sit andet mål i kampen kunne vi gå til pause med en føring på 4-1.  

2. halvleg.
Hvorfor stoppe mens legen er god? Caroline Ahrendtsen havde flere mål i sig, og efter kun 10 minutter spillet blev bolden igen sendt i mål til stor jubel for alle.  

Da uret rundede den første time, lå kampens momentum hos de hvide. I modsætning til os kunne FC-Thy-Thisted ikke finde en rytme i deres spil, og det blev udnyttet. Vi spillede os til flere chancer, der dog lige manglede det sidste.  

Vestjyderne spillede sig til en afslutning, men Katrine Svane havde styr på situationen i målet. Det blev til en stor redning, som gav endnu mere gejst til det dominerede spil.  

Nye kræfter kom ind i form af Benedicte Moss, Mariann Høgh, Julie Poulsen og Mathilde Rasmussen, der alle skulle være med til at hive sejren hjem. Og Johanne Guldbæk kom også på banen i slutningen i kampen, hvor Cecilie Johansen blev udskiftet.  

Og indskiftede Benedicte Moss ville også have del i målfesten. Som i seneste kamp på Ceres Park, fik hun tilspillet bolden og hamrede den i mål til 6-1, så alle igen kunne rejse sig på tilskuerpladserne til jubel og klapsalver.  

Det blev til en magtdemonstration på Ceres Park. En kæmpe holdindsats gav pote og med en sejr på 6-1, fik vi de vigtige point, vi kom for.  

Næste hjemmekamp er lørdag den 19. november klokken 15, hvor vi tager imod kvinderne fra Sundby. 

AGF vs. FC Thy-Thisted Q / Gjensidige Kvindeligaen / Runde 10 på Ceres Park 28.10 2022 
6-1 (4-1) 

4’ 1-0: Caroline Ahrendtsen 
30’ 2-0: Sofie Bloch 
36’ 2-1: Rikke Dybdahl 
41’ 3-1: Sofie Bloch 
45’ 4-1: Caroline Ahrendtsen 
54’ 5-1: Caroline Ahrendtsen  
87’ 6-1: Benedicte Moss 
 
Advarsler: 
FC Thy-ThistedQ: Mathilde Kjeldgaard 

AGF:
Katrine Svane, Ásla Johannesen, Sofie Vendelbo, Matilda McNamara, Sarah Sundahl, Cecilie Johansen, Sofie Bloch (63’ Benedicte Moss), Mathilde Kruse (77’ Julie Poulsen), Nathalie Jørgensen (63’ Mariann Høgh), Caroline Ahrendtsen (77’ Mathilde Rasmussen), Julie Mathiasen