AGF KVINDEFODBOLD HENTER VIGTIG SEJR PÅ UDEBANE

AGF''s kvinder vandt i dag en flot 3-1 sejr ude over FC Nordsjælland. De tre point betyder, at vi rykker op i tabellen i Gjensidige Kvindeligaen.

I dag sparkede AGF Kvindefodbol oktober måned i gang på Right To Dream Park. I silende regnvejr tørnede vi sammen mod tigrene fra FC Nordsjælland i en vigtig kamp, der gerne skulle give point mod et hold, der inden kampen lå lige over os i Gjensidigie Kvindeligaen.

Og holdet kom da også bragende med ild i øjnene fra start. Vi skulle genfinde takterne fra sidste kamps anden halvleg, hvor vi lavede et flot comeback mod Brøndby. Og det må der siges, at vi gjorde. Vi fik bedst mulige start på kampen, da Mathilde Kruse fra en ripost kunne score til 1-0 efter kun tre minutter spillet.

I angrebet efter kunne Ásla Johannesen med sit indlæg fra højre hjørne, vise, modstanderne, at de skulle stå skarpe, hvis ikke vi skulle score på standard-situationer i dag.

Kort efter var det dog lige før, at FC Nordsjælland kunne udligne. Et flot indlæg fra en midtbanespiller var tæt på at få gevinst, men her Sofie Vendelbo stod i vejen og fik bolden væk fra mål.

Efter det første kvarter begyndte vores dominans at skifte, og vi blev udfordret i vores defensive spil. Hjemmeholdet spillede sig til flere afslutninger, der endte i farlige hjørnespark - dem kom der mange af i løbet af ti minutter. Og det var minimalt af, hvad der kom af spil mod modsatte banehalvdel.

Vores offensive spil blev bremset hver gang, vi nærmede os midterlinjen. Nordsjælland pressede os dybt, og vi havde svært ved at få spillet til at fungere, for det gik mere baglæns end forlæns. Men Svane var skarp i målet og reddede os gang på gang.

Mod slutningen af halvlegen fik vi mere spil mod FCN målet. Og Mathilde Kruse var skarp i dag, da hun fik stjålet bolden udenfor feltet og med en følt afslutning sendte os til en kærkommen pause med en føring på 2-0.

Efter pausen havde målet givet os mere gejst og vi startede kampen med mere dynamik og spillet blev mere ligeligt fordelt.

Men i perioder vi ville gerne mange ting, når vi havde bolden - til tider for mange ting. Og så mistede vi bolden og fik ikke clearet en situation, hvor FC Nordsjælland kunne reducere til 1-2 efter en times spil.

Men nye kræfter kom på banen og Benedicte Moss og Johanne Guldbæk blev skiftet ind. Førstnævnte kom selv til en afslutning i sit første angreb og viste, at hun ville give sit for at øge føringen.

Ikke længe efter modtog Bloch bolden ved midterlinjen og kunne selv drible sig til en mere spids afslutning. Nordsjællands målmand fik hænderne på, og det blev til et hjørnespark.

Vi fortsatte de gode takter og blev mere målfarlige end tidligere i kampen. Men på samme tid skulle vi stå stærkt i vores defensive spil mod velspillende modstandere.

I de sidste minutter kom Caroline Ahrendtsen og Julie Mathiasen ind, og holdet gav den sidste energi. Minutterne blev lange, men i overtiden kunne Caroline Ahrendtsen banke bolden i kassen på et oplæg fra en velspillende Sofie Bloch og lukke kampen med føringen 3-1.

En kæmpe fight på banen gav os i dag sæsonens første og meget tiltrængte sejr, som giver os et godt rygstød ind i landsholdspausen.

Næste kamp er derfor først søndag den 16. oktober, hvor vi tager imod Fortuna Hjørring.

FCN vs AGF / Gjensidige Kvindeligaen / Runde 7 på Right To Dream Park 1.10 2022
1-3 (0-2)
03’: 0-1 Mathilde Kruse
44’: 0-2 Mathilde Kruse
62’: 1-2 Jóhanna Sørensen
94': 1-3 Caroline Jensen.

Katrine Svane, Ásla Johannesen (88’ Julie Mathiasen), Sofie Vendelbo, Mathilda McNamara, Sarah Sundahl, Cecilie Johansen (88’ Caroline Ahrendtsen), Sofie Bloch, Mathilde Kruse, Mathilde Rasmussen (58’ Johanne Guldbæk), Mariann Høgh, Kathrine Spanner (70’ Benedicte Moss)