142 ÅR: MØD AGF'S FORSKELLIGE IDRÆTSGRENE

04.10.2022 13:38

AGF af 1880 fylder 142 år i år. Det markerer vi på søndag ved vores hjemmekamp mod FC Midtjylland. I forbindelse med fødselsdagen fortæller vi mere om de mange afdelinger, der hører under den idrætsforening som vi står på skuldrene af.

Søndag fejrer vi AGF's 142 års fødselsdag. Og AGF er jo ikke kun fodbold, men mange forskellige idrætsgrene samlet under Aarhus Gymnastikforening - AGF af 1880.

I forbindelse med markeringen af fødselsdagen bringer vi de kommende en serie af portrætter af de forskellige idrætsgrene, der hører under AGF. Her skal vi møde AGF Håndbold, som blev stiftet i 1935, da man startede med at spille håndbold i den gamle gymnastikforening.

AGF Håndbold er kendt for værdierne AGF: Ansvar sportsligt og socialt - Glæden ved at være en del af klubben - Fællesskabet i foreningen. Både på og udenfor banen. Værdier, der efterleves i hele AGF's motto: Sudare pro communi cause - Vi sveder for samme sag.  

I dag har afdelingen over 400 aktive medlemmer fordelt på 24 hold. Et stigende tal af spillere, som benytter de mange træningstilbud og spiller på enten ét af klubbens mix-, ungdoms- eller seniorhold. 
 
For klubbens yngste medlemmer fra alderen 3-5 år blev Trille Trolle træning oprettet i 2005. Træning, der har fokus på motorik, bold og spilleglæde. Fra U5 til U8 er der en Minimix-afdeling, hvor de unge spillere skifter bekendtskab med selve håndbolden og får mulighed for at spille kampe og deltage i stævner. 

Ungdomsafdelingen har hold for forskellige niveauer - heriblandt elitetræning for de øvede og et tæt samarbejde med Lyseng ved U15 og Viby og Stavtrup ved U17-U19 årgangene.  

Desuden består seniorafdelingen af otte hold, hvor fællesskabet på tværs af køn og hold er en stor prioritet. Klubbens førstehold spiller i nuværende sæson i henholdsvis 1. division hos kvinderne og 2. division hos herrerne, hvor sidstnævnte spillede oprykningsspil forrige sæson.  

- At starte i AGF har været en vigtig del af at føle mig hjemme i Aarhus som tilflytter. Man bliver taget imod med åbne arme, og vi ses også udenfor håndbolden. Hertil føles det som at komme til én klub, fordi holdene har så meget med hinanden at gøre.

- Vi hjælper hinanden med tidtagning, og de penge, vi skal tjene til holdene, kan vi få ved at hjælpe klubben med at stå i boder til fodboldkampe eller i bar til koncerter. Det er fedt, at det cirkulerer i én organisation, lyder det fra Sille og Sofie, der spiller på et af seniorholdene. 

Håndboldafdelingen er kendt for afviklingen af det årlige AGF CUP, et påskestævne med fokus på gode håndboldoplevelser. AGF CUP blev afholdt første gang i 2009 og har siden været en stor succes, der tiltrækker over 2000 deltagende spillere, trænere og ledere samt forældre og søskende. Afdelingen  stiller selv med frivillige forældre og seniorspillere, der i fællesskab varetager diverse vagter for at få hele stævnet til at løbe rundt.  

Udover AGF CUP tilbyder AGF Håndbold også håndskole i den sidste uge af skolernes sommerferie til spillere fra U9 og til og med U13. En uge i håndboldens tegn med masser af træning, socialt samvær, konkurrence mellem inddelte hold og ikke mindst besøg fra ligaspillere fra byen.   

Hvis du vil vide mere om AGF Håndbold, kan du besøge dem her.