142 ÅR MED IDRÆT: SVØMNING I 120 ÅR

07.10.2022 14:21

I forbindelse Aarhus Gymnastikforenings 142 års fødselsdag, bringer vi en række portrætter af de forskellige grene, der findes i den forening som i folkemunde er bedre kendt som AGF. Nu er turen kommet til svømning.

AGF svømning har godt 1500 svømmeglade medlemmer, der boltrer sig i bassiner på tre lokationer i Aarhus og omegn.

Siden starten i 1902 har afdelingen haft stolte traditioner på allerhøjeste niveau indenfor svømning. Og sådan er stadigvæk.

- Selvom at det kun er godt 150 ud af de 1500 medlemmer som svømmer på eliteplan, så er det noget vi prioriterer og altid har prioriteret i AGF. De bedste ligger i nærheden 37 træningstimer i ugen for at blive så gode som muligt, og det et noget vi er meget stolte af, fortæller formand for AGF Svømning, Ib Kronborg.

Og det hårde arbejde betaler sig. Historisk set har AGF Svømning næsten altid svømmet elitesvømning landets bedste række - kun afbrudt af enkelte perioder i 2. division. Men de stolte traditioner har siden starten for over 100 år siden, været båret af bredden. Og sådan er det stadigvæk.

- Vi har hold til alle niveauer og aldre. Vi svømmer på Aarhus Svømmestadion, Søndervangskolen og Gellerup Badet. Så lige meget om man er barn, voksen, nybegynder eller øvet har vi et tilbud. Og det er også noget vi gør meget ud af. AGF er for alle, lyder det fra Ib Kronborg.

Og skulle det ske, at nogle når allerhøjeste niveau er et stort mål indfriet hos svømmeafdelingen, men man ved også godtm at det ikke er hverdag. Og derfor er missionen også større end bare at opnå medaljer og pokaler.

- En af vores vigtigste missioner er jo også at gøre børn og voksne trygge i vand. Danmark er omgivet af vand, så vores mission er også at øge trygheden samtidig med, at det skal være sjovt at være en del af AGF svømning,  siger Ib Kronborg.

Vi fejrer AGF Svømning og resten af AGF af 1880 på søndag når FC Midtjylland kommer på besøg i Ceres Park.