STORKAMP VENTER PÅ SØNDAG

11.11.2022 11:57

Det er ved at være længe siden FC København senest var en tur i Aarhus. Søndag kommer de igen til kampen mellem landets to største byer.

Søndag kl. 14 gælder det årets sidste runde i 3F Superligaen, når vi tager mod FC København i Ceres Park. Det er det andet møde med københavnerne i denne sæson efter vi i oktober tabte 0-1 i Parken efter et meget omtalt københavnermål i den kamp.

Siden den kamp er FC København rykket op i tabellen og de kommer ind til kampen som nummer tre med 24 point efter de for første gang i denne sæson har vundet to kampe i streg. Vi er lige efter FC København inden kampen med 22 point på en syvendeplads og kan altså ved en sejr rykke forbi gæsterne i tabellen på søndag.

Søndagens modstander vandt i seneste runde hjemme over Lyngby, mens vi som bekendt spillede 1-1 i Viborg. Begge hold har i ugens løb været i aktion i Pokalen, hvor FC København med hiv og sving hev en sejr hjem på udebane i Thisted efter forlænget spilletid, mens vi jo tabte hjemme til FC Nordsjælland torsdag aften.

Men den skuffelse skal vaskes af og hvilken bedre kamp end slaget mellem Aarhus og København til at rejse os og få den sidste sejr inden vinterpausen.

Vi har mødt FC København 83 gange i 3F Superligaen og det er hovedstadsholdet, der i de senere år har haft overhånden. Seneste sejr i Aarhus er tilbage i 2020, da vi vandt 1-0, mens FCK tog sejren i den seneste kamp i Ceres Park, der ligger tilbage i august 2021, hvor vi tabte 1-3. Siden har vi kun spillet i Parken, hvor værterne altså vandt det seneste besøg, mens vi spillede uafgjort i kampen før.

I torsdagens pokalkamp havde vi problemer med at få bolden i kassen, hvor stolpen var i vejen to gange. Men mon ikke der kommer mål på søndag, for i 10 af de seneste 13 3F Superliga-kampe de to hold i mellem er der blevet scoret af begge hold. Måske et af de mål kommer fra vores topscorer, Patrick Mortensen, som er delt topscorer i 3F Superligaen og har scoret i de tre seneste liga-kampe. Det var også Mortensen, der stod bag vores seneste mål mod FC København i Ceres Park.

Vi forventer et tætpakket Ceres Park til kampen, hvor det ser ud som om der bliver udsolgt. Og generelt har kampene mellem Aarhus og København været nogen publikumsbaskere, hvor de er set af over en million fans de sidste 30 år.

Ja, alene kampene efter, at corona-restriktionerne blev ophævet sidste år, er samlet set blevet set af mere end 83.000. Og søndag kommer der altså mange igen til slaget mellem landets to største byer.