GÆSTERNE TRAK DET LÆNGSTE STRÅ PÅ UDSOLGT CERES PARK

13.11.2022 15:12

Det blev ikke til en sejr i sæsonens sidste superliga-kamp i en intens fight mod FC København.

Foran endnu et udsolgt Ceres Park tog vi i dag imod FC København i 3F Superligaens sidste spillerunde i 2022.

Kampene mellem landets to største byer er efterhånden blevet lidt af en klassiker med stor intensitet og underholdning. Og i dag var ingen undtagelse, hvor det var FCK, som kom til kampens første chance efter et hjørnespark. Men vi fik ryddet op.

Kort efter kom Jelle Duin ud i et godt raid, hvor han blev stoppet med ulovlige midler, så en FCK’er fik en advarsel. På det efterfølgende frispark fik vi ikke noget ud af det. Det var i øvrigt ikke sidste gang Duin var pågående i front, hvor han flere gange var ved at komme til gode situationer.

Spillet bølgede frem og tilbage i første halvleg uden de helt store chancer til nogen af holdene i den første halve time. Vi kom tæt på efter et godt frispark fra Mikael Anderson, hvorefter FC Københavns Mohamed Daramy fik skudt fra en spids vinkel, men Hansen klarede i vores mål.

Anderson havde dog fået smag på mere, for efter den halve time var passeret forsøgte han sig igen udefra og denne gang måtte den tidligere AGF-målmand, Kamil Grabara ud i en stor redning for at holde os fra at score kampens første mål.

Første omgang var præget af stor fight og mange dueller, og hvor ingen af holdene sådan for alvor fik overtaget. Til sidst i halvlegen var dog FCK, som fik den største chance, da et langskud ramte vores stolpe. Kort efter blev Mortensen tacklet i FCK’s felt, da han forsøgte at nå op til et godt indlæg fra Eric Kahl, men ingen forseelse. Og med det gik holdene til pause.

2. halvleg
Anden omgang startede som den første sluttede. Masser af aktion og hårdt intenst arbejde fra begge hold.

Efter et lille kvarter fik vi scoret på et flot hjørnespark fra Eric Kahl, der fandt Frederik Tingager, som headede bolden fornemt i mål. Men efter et VAR gennemsyn blev målet annulleret for offside og endnu en gang måtte vi i dette efterår konstatere, at et mål blev trukket tilbage.

Frustrerende for gutterne, der ellers var startet halvlegen flot. Men vi måtte bare klø på igen. Og det gjorde blandt andre Tobias Mølgaard, der spillede en god kamp i dag med masser af hårdt arbejde og ivrighed fra kanten, og som da også blev kåret til Man of the Match af de mere end 18.000 tilskuere i dag.

Også Anderson var arbejdsom i dag og meget involveret, og fik efter 70 minutter endnu en mulighed fra kanten af FCK-feltet efter han arbejdede godt offensivt. Men den her gang gik afslutningen i muren.

På det her tidspunkt svarede vi godt tilbage på det annullerede mål og fik skabt flere gode situationer. Men værterne forsvarede sig også solidt i dag.

Tæt på de 80 minutter fik FC København et hjørnespark efter en fremragende redning fra Jesper Hansen. Og her kom Lukas Lerager højest og kunne heade gæsterne foran. Ikke helt fortjent efter spil og chancer, og som anden halvleg havde foldet sig ud, hvor vi var rigtig gode.

Men vi spiller ikke med fortjent i fodbold, så det var nu ud og jagte mål. Og der blev skiftet offensivt ind i bestræbelserne på at slå tilbage. Og vi kom da også til muligheder - dog uden de blev helt af de helt store af slagsen.

Og så gør det som det nogen gange gør, når man skal satse. Så kommer modstanderne til chancer. Og kørt før tid gjorde FC København det til 0-2 fra distancen. Og mere skete der ikke og vi må erkende et nederlag - på en dag, hvor det kunne være gået den anden vej.

AGF vs. FC Nordsjælland / 3F Superligaen 17. runde/ Ceres Park 13.11 2022
0-2 (0-0)
79’ 0-1: Lukas Lerager
90' 0-2: Victor Kristiansen