EXIT POKALEN

10.11.2022 20:17

Vi er ude af dette års pokalturnering efter det torsdag blev til nederlag til FC Nordsjælland i fjerde runde.

Torsdag aften var lyset tændt over Kongelunden og Ceres Park stod efterårsklar til pokalfodbold, da 3F Superligaens nummer et, FC Nordsjælland var på besøg til fjerde runde i Pokalturneringen.

Det er ikke så længe siden vi senest mødte FCN i turneringen, da vi spillede 1-1 i Farum. Men i dag skulle der findes en vinder, som ville være i bowlen til lodtrækningen til forårets kvartfinaler.

Det blev en livlig indledning på kampen, hvor gæsterne kom til den første chance, men Jesper Hansen var klar fra start og reddede fint. Kort efter fik vi muligheden ved Poulsen, der trykkede af fra kanten af feltet, men fik ikke ordentlig ram på bolden, der gik i et flipper spil i FCN’s felt, men til sidst fik gæsterne clearet. Det gjorde de også, da vi kort efter fik et hjørnespark. Her headede Bisseck på mål, men over.

Kort efter var Yann Bisseck dog endnu tættere på efter et nyt hjørnespark til os. Men desværre for os ramte hans hovedstød her stolpen, men vi havde ædt os ind på det nordsjællandske mål og især i vores højre side var der liv i 1. halvleg, hvor Gift Links flere gange truede på kanterne og kom til gode situationer.

FCN ville også være med og kom efter tyve minutter til et farligt indlæg, men Jesper Hansen havde taget handsker på i dag og kom godt ud af sit mål i situationen.

Tæt på den halve time var træværket igen i vejen for os, da Eric Kahl kom til skud, men ramte stolpen, hvorefter Anderson fik muligheden, men skød over. Den havde ellers været rart at se gå ind, for kort efter sendte gæsterne en dyb bold i vores felt, som Mohammed Diomande kom først på og så var FC Nordsjælland foran.

Og havde det ikke været for Jesper Hansen i AGF-målet, så var det også kort efter blevet til to mål til gæsterne. Men Hansen hev en formidabel redning op tæt under mål.

Lidt slået ud af føringen til gæsterne efter vi ellers havde haft fint fat i kampen, skulle vi lige finde vores ben igen. Men vi fik ikke skabt nogen større chancer inden pausefløjtet, hvor vi altså måtte gå i omklædningen bagud en.

I anden omgang var der os, der skulle ud og jagte mål og se om vi kunne komme tilbage. Dermed kunne gæsterne være lidt mere afventende og lukrere mere på omstillinger, hvor de med fart ofte er farlige. Og det skulle senere i halvlegen vise, at det blev afgørende.

Det var dog os der først kom til en god mulighed efter en omstilling, men hvor den sidste afgørende aflevering blev lidt for upræcis.

Efter vi var kommet bedst i gang med 1. halvleg var det værterne, som kom bedst ud til anden omgang og var mest på bolden - dog uden for alvor at blive farlige.

Efter Gift Links havde forsøgt sig med et kvalitetsforsøg fra distancen kom vi mere frem på banen og kom også til nogen gode indlæg. Dog uden det gav de helt store chancer.

Det fik vi dog efter en times spil, da Kevin Yakob lavede fine ting foran FCN-feltet og blev fældet til et frispark et godt sted. Desværre gik forsøget i den nordsjællandske mur.

Kort efter forsøgte Gift Links flot fra distancen og tvang FCN-målmanden ud i en god redning, men udligningen føltes at komme tættere på efterhånden som vi kom ind i 2. halvleg. Med tyve minutter igen blev der også skiftet offensivt ind fra hjemmeholdet. Blandt andre kom Sigurd Haugen på banen og den norske angriber fik hurtigt muligheden på en bold i dybden, men en modstander nåede hjem og fik clearet.

Vi havde dog stadig svært ved at få skabt de helt store chancer mod et bravt kæmpende FCN-hold, som nu kunne øjne kvartfinalepladsen efterhånden som kampuret gik. Samtidig søgte vi målet mere og skabte dermed rum bagtil. Og med ti minutter tilbage kom gæsterne fri på en omstilling og Benjamin Nygren kunne score til 0-2 uden chancer for Hansen i AGF-målet.

Det mål formåede vi ikke komme tilbage fra og vi må derfor erkende, at FC Nordsjælland blev endestationen i Pokalturneringen for os i denne sæson.

Så nu er der ”kun” 3F Superligaen tilbage for os i denne sæson. Her er næste kamp er allerede på søndag, hvor vi møder FC København kl. 14 i årets sidste kamp.

AGF vs. FC Nordsjælland / 4. runde i Pokalturneringen / Ceres Park 10.11 2022
0-2 (0-1)
29´: 0-1: Mohammed Diomande
81’: 0-2: Benjamin Nygren