DELER I TESTKAMP MOD BK HÄCKEN

Tirsdag middag spillede 3F Superligaen træningskamp mod svenske BK Häcken. Og det blev en chancerig og ganske underholdende testkamp, der endte 1-1.

I forbindelse med, at 3F Superligaen er gået på tidlig juleferie er der lagt et program for herretruppen med tre testkampe.

Den første blev spillet i dag, hvor vi på Ceres Park havde besøg af det svenske hold BK Häcken, som netop er blevet kåret til svensk mester i hjemlandet, hvor de jo kører en turnering, som følger kalenderåret.

Det var vores gæster i Fremad gult og sort, der kom bedst fra start i kampen hvor de fik tilspillet sig et par chancer i det første kvarter. Blandt andre til deres danske spiller, Mikkel Rygaard, som skød forbi vores mål.

I den anden ende havde vi også vores muligheder. Blandt andre til Patrick Mortensen som blev dømt offside og til Gift Links, der forsøgte sig udefra. Vi var også nærgående på et par skarpe hjørnespark, men uden gevinst

BK Häcken var gode til at presse os højt oppe og man kunne godt se, hvorfor de i den seneste sæson har været gode i Allsvenskan. Så vores midtbane fik sjældent ro på og det blev lidt tju-bang og meget på omstillinger fra vores side i første del af kampen.

Efter en lille halv time var der dog ro på for Mads Emil Madsen, da vi fik et frispark tæt på det svenske felt. Men forsøget gik i muren.

Kort efter var Gift Links igen på spil i en omstilling, der gav os en fin chance. Men hans afslutning blev blokeret i sidste øjeblik af en svensk fod. Det samme skete kort efter, da vi fik et hjørnespark og der var dømt klumpspil i det lille felt. Men til sidst fik en svensker en frelsende fod på bolden.

Som første halvleg skred frem fik vi bedre fat i kampen og fik spillet os til flere gunstige muligheder, mens det i den anden ende tørrede mere ud for svenskernes chancer, som der ellers havde været en del af i den første halve time.

Den største chance i første halvleg tilfaldt dog os til sidst i første halveg, da vi efter endnu et godt hjørnespark var uhyre tæt på at få sparket bolden i kassen tæt under mål. Men på en eller anden måde fik svenskerne reddet situationen og vi måtte gå til pause uden mål.

Anden omgang startede godt for hjemmeholdet, da vi efter ca. fem minutter spil fik spillet os flot igennem. Indskiftet Adam Daghim fandt Gift Links som flot kunne bringe os foran efter en fin AGF-sekvens.

Og det var egentlig slet ikke en ufortjent føring til hjemmeholdet efter vi var sluttet første halvleg fint af og altså fortsatte det gode spil i begyndelsen af anden omgang. Kort efter var Kevin Yakob således tæt på at finde Jelle Duin foran Häckens mål, men han manglede lige et par centimeter.

Men så - lidt ud af det blå - kom BK Häcken tilbage, da de opfangede en tilbagelægning og uden chancer for Per Kristian Bråtveit i AGF-målet kunne udligne til 1-1.

Efter et par indskiftninger mere svarede vi fint igen og både Kevin Yakob og Adam Daghim var ganske levende i offensiven og fik skabt flere gode muligheder for os, mens vi defensivt stod med vanlig soliditet og det var ikke nemt for svenskerne at komme igennem - selv om de efter deres udligning havde fået smag på mere.

Efterhånden som vi nærmede os slutningen af kampen faldt tempoet lidt i kampen, som ellers frem til nu havde været ganske underholdende. Begge hold skiftede flere spillere ud og det sidste kvarter blev derfor lidt mere usammenhængende end de første 75 minutter af en ellers velspillet træningskamp af begge hold.

Til sidst fik vi endnu en chance for mål, da Matias Sauer kom fint igennem og trykkede af, men den svenske målmand var vågen i situationen. Så kampen endte 1-1.

På lørdag spiller vi igen en træningskamp. Denne gang mod AC Horsens på Fredensvang, hvor man er velkommen til at kigge forbi. Der er kampstart kl. 12.

AGF vs. BK Häcken - træningskamp i Ceres Park den 22. november 2022
1
-1 (0-0)
50’ 1-0: Gift Links
60’ 1-1: Blair Turgott

Per Kristian Bråtveit, Oliver Lund (75’ Mikkel K. Kristensen) Frederik Tingager, Eric Kahl (61’ Alexander Munksgaard), Tobias Mølgaard (61’ Anthony D'Alberto), Gift Links (75’ Miguel Di Pizio) Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen (45’ Benjamin Hvidt, Kevin Yakob (69’ Mathias Sauer), Patrick Mortensen (45’ Adam Dagim), Jelle Duin (75’ Sebastian Grønning)