AGF KVINDEFODBOLD: - VI SKAL BEVARE ROEN

17.11.2022 12:32

Der venter AGF Kvindefodbold en spændende kamp på lørdag, hvor der er vigtige point på spil. Så det er med at bevare roen hele kampen igennem, lyder det fra anføreren inden kampen.

Landsholdspausen er snart forbi i Gjensidige Kvindeligaen, og den kommende periode byder på vigtige turneringskampe for AGF Kvindefodbold, der har tre kampe tilbage til at hente de sidste afgørende point, der kan sikre en plads i forårets slutspil.  

For holdets anfører, Katrine Svane, er holdet ekstra sultne efter flere sejre efter en periode, der startede med en storsejr, men siden da har budt på to smalle nederlag.  

- Det har været en periode, hvor følelserne er gået op og ned. Efter et flot resultat mod Thisted, var det hårdt at få to smalle nederlag i kampene efter. Jeg synes, vi har haft heldet mod os mange gange, hvor vi taber med et enkelt mål eller smider en uafgjort.

- Men vi har haft meget fokus på at blive ved med at tro på det, fordi der er tre afgørende kampe tilbage, fortæller Katrine Svane, der sammen med truppen i landsholdspausen har brugt tid på at dyrke sammenholdet og det målsøgende spil.

- Vi har trænet meget med at spille spil, hvor det bare gælder om at vinde. Vi skal tage vindermentaliteten med på banen på lørdag, som bliver en vigtig kamp, hvor det er nødvendigt at gå derfra med tre point. Vi skal komme godt fra start og sætte os på kampen. De skal holdes væk fra store chancer, som vi også gjorde, da vi mødte dem på udebane.  

For anføreren bliver lørdagens kamp mod Sundby ekstra vigtig, hvis holdet skal komme godt fra start i jagten på slutspillet. Forrude venter nemlig en svær udebane i Køge og en sidste hjemmekamp, der kan blive altafgørende.  

- Vi er nødt til at tage kampene en ad gangen men på samme tid være bevidste om, hvor vi ligger i tabellen. Det bliver rigtig svært i Køge, og det kan ende med en reel finale mod Nordsjælland om at ende på den gode side af stregen, fortæller Katrine Svane, der som anfører vil gøre sit for at støtte sine holdkammerater.  

- Min rolle bliver at være en stabil støtte bagfra og især bidrage til at holde roen i hovedet, når det ikke går godt. Jeg skal hjælpe til, at vi er klar i 90 minutter, for det bliver noget af det vigtigste. Vi har før haft kampe, hvor vi ikke har været dér i fem minutter, og det er det, der har afgjort kampene. 

Kampen mod Sundby BK spilles på lørdag den 19. november på Vejlby Stadion med kampstart kl. 13. Billetter findes via linket herunder.