AGF KVINDEFODBOLD MÅTTE SE SIG SLÅET TIL SIDST

05.11.2022 17:30

Lørdag var vi tæt på at hive point med hjem fra Brøndby. Men en sen scoring af hjemmeholdet efterlod AGF Kvindefodbold tomhændet efter dagens kamp.

Lørdag eftermiddag var vi på besøg på kunstgræsset på Brøndby Stadion. Vi skulle forsøge at følge op på sidste weekends gode præstation i Ceres Park, mens Brøndby IF også var sultne efter sejr for at jagte point i toppen af tabellen.

Hjemmeholdet var da også i kampens indledning mest dominerende på bolden. De kom til flere chancer, mens vi haltede med at komme ordentligt i gang. Det var et formstærkt Brøndby-hold, der pressede os, så vi måtte hive et mere defensivt spil frem. Sofie Vendelbo vandt flere dueller, men hun måtte også selv til tider ned og snuse til kunstgræsset.

Mod den første halve time var der mere sammenhæng i vores spil. Bolden kom flere gange i modsatte ende, men afslutningerne udeblev. Brøndby spillede med hurtighed, og den fik alt, hvad den kunne trække af tilbageløb. Men kort før pausen udnyttede hjemmeholdet sit momentum og bragte sig i front med et langskud til 1-0.

Mathilde Rasmussen kom på banen fra anden halvlegs start i stedet for Caroline Ahrendtsen. Og hun meldte sin ankomst med sit første mål i ligaen. Efter en bragende, offensiv start på halvlegen kunne hun sætte sidste fod på bolden og udligne til 1-1 efter få minutters spil.

Og generelt var vi bedre i anden halvleg med flere berøringer, gode omstillinger og et mere naturligt flow. Og vi havde smag for mere. Mens solen skænkede sig, blev det en tættere kamp med høj intensitet. Vi fik gang i det offensive spil, mes Svane havde store redninger tilbage i målet. Vi manglede bare de sidste procent for at få bolden skudt helt i kassen.

Indskiftede Benedicte Moss spillede sig til en mulighed, der havde fortjent mere. Desværre sigtede hun for højt, og den ramte lige forbi toppen af målet. Kort tid efter var hun ved at fange bolden i et tilbagespil, men Brøndbys målmand nåede at kaste sig over den.

I de sidste minutter kunne vi ikke holde hjemmeholdet mere. Kaotisk spil i feltet førte til et mål til Brøndby, der lagde sig i spidsen med en føring.

Det gav anledning til at presse Brøndby helt i bund, og vi gav vores bedste for endnu en udligning. Men det lykkedes ikke, og vi måtte tage hjem uden point.

Nu venter der en landsholdspause, derfor er næste hjemmekamp lørdag den 19. november klokken 15, hvor vi tager imod kvinderne fra Sundby på Vejlby Stadion.

BIF vs. AGF / Gjensidige Kvindeligaen / Runde 11 på Brøndby Stadion 5.11 2022
2-1 (1-0)

44’ 1-0: Nea Lehtola
51’ 1-1: Mathilde Rasmussen
88’ 2-1: Julie Paludan