AGF KVINDEFODBOLD HENTER VIGTIG SEJR

AGF Kvindefodbold vandt lørdag 1-0 over Sundby og tog dermed tre vigtige point i kampen om top seks i Gjensidige Kvindeligaen.

På en råkold novemberdag tørnede AGF Kvindefodbold og Sundby sammen i en kamp om at holde liv i håbet om en top 6-placering i Gjensidige Kvindeliga. Med kun et point ned til Sundby på en 8. plads og te point op til top-6 var det vigtig at få en sejr i dag.

Kampen var knapt fløjtet i gang før der var forsøg på mål. Sundby stod for kampens første angreb, men allerede efter tre minutter fik et fladt indlæg fra Cecilie Johansen lov til at sejle helt ind til Benedicte Moss i midten af feltet, som sikkert og kynisk kunne sende AGF foran med 1-0.

Efter den tidlige føring fortsatte vi med vores høje pres på gæsterne. Vi vandt mange af vores fysiske dueller og holdt Sundby fra de store chancer. Dog havde vi også selv svært ved at blive farlige foran mål.

Vi fik tilkæmpet os et par hjørneskarp på nogle flotte bolderobringer helt nede i forsvaret af både Sofie Vendelbo og Sarah Sundahl, som kunne sætte gang i opspillet fra vores højre kant. Det meste af halvlegen foregik på vores præmisser, og de få gange Sundby kom tæt på noget i vores felt, var Katrine Svane på plads i målet.

Vi blev ved med at insistere på det høje pres, hvilket Cecilie Johansen var tæt på at udnytte efter 32 minutter, hvor hun stod i vejen for et udspark fra Sundbys keeper, som var ved at flyve tilbage i målet. Bloch var tæt på samme manøvre et par minutter senere, men heldet var ikke med os. Til sidst i halvlegen lukkede vi gæsterne lidt ind i kampen, men havde styr på presset og spillet.

Efter en lidt bøvlet start fik vi igen fat fra begyndelsen af 2. halvleg. Cecilie Johansen havde en god mulighed på direkte frispark, men Sundby-keeperen nåede ud til hendes skud. Spillet udviklede sig til en noget mere lige affære end første halvleg, men på trods af det havde vi stadig et stort chanceovertag. Både Mathilde Kruse og Sofie Bloch havde skud på mål, men de manglede den sidste skarphed.

Bolden fortsatte med at sidde mest på AGF-fødder, og især Cecilie Johansen var her, der og alle vegne. Det var især igennem hendes spilfordeling, at vores chancer opstod. Det lignede flere gange, at det skulle blive 2-0. Efter 73 minutters spil havde Bloch et hårdt træf på bolden, som først ramte overliggeren og derefter målstregen. Den manglede bare et par millimeter for, at vi kunne have lukket kampen.

Få minutter senere var indskiftede Caroline Ahrendtsen og Kruse 2 mod 1, men fik desværre heller ikke øget føringen i den aktion. I mellemtiden havde Sundby også sin første farlige chance, men Svane diskede op med en flot redning.

Tempoet og aggressionsniveauet steg gevaldigt i kampens sidste kvarter, hvor begge hold satte slutspurten ind på et mål. Det regnede med indlæg og chancer over Sundbys mål, men ingen af dem fandt vej til netmaskerne. Der var også trængsel i vores målfelt, men Matilda McNamara og forsvaret holdt hovedet koldt og clearede alle forsøg fra gæsterne.

Og til sidst lød dommerens slutfløjt og dermed et lettelsen brøl, da dommeren fløjtede kampen af, og de 3 point landede hos de hvide. Med sejren i dag lever drømmen om en plads i top-6, og det er det, vi skal ud at kæmpe videre for i de sidste to kampe i efterårssæsonen.