AGF KVINDEFODBOLD: FORGÆVES FIGHT HOS MESTERHOLDET

Det blev i dag til et 2-0 nederlag til HB Køge for AGF's kvinder, der nu retter fokus mod afgørende kamp på lørdag.

Som julen nærmer sig, nærmer efterårssæsonen også sin afslutning. I dag tog AGF Kvindebold på årets sidste udebanetur, hvor de forsvarende mestre fra HB Køge ventede på et køligt Capelli Sport Stadion.

Kampen startede med fuld aggression fra begge sider. Dommeren havde kun lige fløjtet den i gang, før Cecilie Johansen spillede sig fri og fik bolden i feltet. Dog blev det ikke til en afslutning, men det var ikke til at tage fejl af: AGF var kommet på banen for at få noget med hjem fra mesterholdets.

Efter det første kvarter tog HB Køge tog favoritrollen dog på sig og viste den skarphed, der har bragt dem på ligaens førsteplads. Et opspil blev standset ved midten, og svanerne udbyttede situationen hurtigt.

Det blev til et frit opspil, hvis chance Sofie Vendelbo nåede at afværge. Men Køge tilkæmpede sig flere muligheder, der gjorde, at Svane skulle være vaks i målet. I modsatte ende tilfaldt første AGF-chance Sofie Bloch, der forsøgte sig med langskud ved feltet, men uden gevinst.

Hjemmeholdet var dominerende på bolden og styrede i perioder slagets gang på banen. Når spillet blev ført over midterlinjen, blev vi dog bedre til at holde på bolden, som halvlegen skred frem. Men afslutningerne udeblev.

Mod slutningen af første halvleg fik Køge tilkæmpet sig et frispark lige uden for målfeltet. Mens tilskuerne sad tavse, havde Svane luret skuddets retning. Som afslutningerne tidligere, landende bolden lige i anførerens favn til stor glæde for det aarhusianske mandskab. Og efter en god defensiv indsats kunne vi gå til pause med stillingen 0-0.

Hjemmeholdet fik den bedst tænkelige start på anden halvleg, da de efter kun 30 sekunders spil scorede til 1-0 og vi dermed fik en træls start på anden omgang.

Vores første mulighed i anden halvleg kom, da Mathilde Kruse stjal bolden fra en modspiller. Hun satte i løb og fandt makkeren, Sofie Bloch, til højre, hvis skud blev blokeret helt tæt på af en stribet forsvarsspiller. Bloch fik chancen igen kort efter, men skuddet sad lige i hænderne på målmanden.

Da uret rundede en time, foregik det meste af spillet hos den hvide forsvarskæde. Det var et langt mere defensivt spil, der blev lagt for halvlegen, og blandt andet Sofie Vendelbo havde flere gode aktioner.

Men desværre brød Køge igennem muren igen. Fra et hjørnespark blev bolden headet ind på trods af Svane, der næsten fik handskerne på, og hjemmeholdet kunne øge føringen til 2-0. Det blev tid til nye kræfter, og Mariann Høgh og Mathilde Rasmussen kom på kunstgræsset, hvoraf Sofie Bloch og Cecilie Johansen gik ud.

På trods af mål havde Svane flere gode redninger i målet, og igen stod hun skarpt, da Beate Marcussen fik spillet sig helt fri. Svane kom offensivt ud af målet og fik pillet bolden væk til lettelse for holdet.

Det blev til en stor chance, da vi efter kort tid fik et frispark. Ásla Johannesen sparkede bolden ind til Benedicte Moss, der desværre akkurat lige ikke nåede at sætte panden på. En god mulighed, der desværre ikke fik det udbytte, den lagde op til.

Det blev en svær anden halvleg, og vi måtte tage hjem med et nederlag på 2-0.

Efterårets sidste hjemmekamp er på lørdag den 3. december. Kampen bliver altafgørende, hvor vi med en en sejr sikre en plads i medajleslutspillet. Kickoff er klokken 13:30. Find billet herunder.

AGF vs. HBK / Gjensidige Kvindeligaen / Runde 13 på Capelli Sport Stadion 27.11.2022
2-0 (0-0)
46’ 1-0 Yujie Zhao
69’ 2-0: Mie Leth Karshøj

Katrine Svane, Ásla Johannesen (83’ Tina Fremo), Sofie Vendelbo, Mathilda McNamara, Sarah Sundahl, Cecilie Johansen (73’ Mariann Høgh), Sofie Bloch (73’ Mathilde Rasmussen), Mathilde Kruse (87’ Nathalie Jørgensen), Benedicte Moss, Katrine Spanner (83’ Johanne Guldbæk), Julie Mathiasen