STIG TØFTING ER ÅRETS LEGENDE 2022

10.03.2022 09:10

Senere på foråret holder vi Legendernes Dag. Her skal vi hylde Stig Tøfting som Årets Legende 2022.

Når vi spiller den første hjemmekamp i 3F Superligaens slutspil i begyndelsen af april, holder vi den traditionelle Legendernes Dag. Her kårer vi blandt andet Årets Legende i AGF. Og allerede nu kan vi afsløre, at Årets Legende 2022 bliver Stig Tøfting.

Stig Tøfting er et velkendt navn for alle i dansk fodbold og især i Aarhus, hvor han er afholdt som en stor del af AGF’s nyere historie. Som AGF’er nåede han 231 kampe for klubbens førstehold, hvor han fik debut i 1989. Han har også været omkring andre klubber i ind- og udland og været en nøglefigur på det danske landshold i 90’erne med deltagelse i EM- og VM-slutrunder.

I december 2007 spillede Stig Tøfting sin sidste kamp i den bedste danske række, og nu er det altså tid til at hylde ”Tøffe” for hans flotte karriere for AGF.

Det sker, når vi i starten af april spiller den første hjemmekamp i dette års slutspil. Præcist hvornår afgøres først senere i marts. Men det bliver enten den 3. eller 10. april. Her inviterer vi til Legendernes Dag, hvor vi traditionen tro fejrer de mange store spillere, hvis indsats, vi står på skulderne af, og vi hylder dem for deres meritter og for deres tid i AGF. Hovedpersonen på dagen bliver naturligvis Stig Tøfting selv.

Derfor vil holdet spille i en særlig Legende-trøje fra hummel. Den hylder Stig Tøfting og hans historie med AGF. Blandt andet er inspirationen til designet hentet fra en af de trøjer, som Tøfting vandt pokalturneringen i. Og på brystet lige under AGF-logoet - der til denne kamp er vores gamle logo - står Tøftings meritter præget i guldtråd. På samme vis er Stig Tøftings navn præget ind i nakken af trøje. Og på maven hylder vores partner fra Ceres også Årets Legende ved at ændre deres normale logo til ”Tøffe”.

Legendetrøjen sættes til salg i dag online kl. 11 fra AGF Fanshoppen og i den fysiske butik fra kl. 13. Her kan man ved selvsyn beundre den nye trøje, som også kan købes hos hummel og hos Sportmasters butikker i Aarhus.

Kåringen af Årets Legende 2022 kommer efter AGF i efteråret sidste år hyldede Henry From som Årets Legende 2021. Det skyldtes, at kåringerne var blevet udsat på grund af Corona-situationen. Men fremover vil AGF altid holde Legendernes Dag om foråret i slutspillet i 3F Superligaen og dermed også i samme forbindelse kåre Årets Legende for det pågældende år.

Tidligere er John Stampe, Aage Rou Jensen, Martin Jørgensen, Troels Rasmussen og senest Henry From blevet kåret til Årets Legende i AGF.

Man kan se mere om både Årets Legender og AGF’s Legendekorps på AGFlegenderne.dk

Billetsalget til Legendernes Dag åbner, så snart kampen er fastlagt. Det håber vi bliver den 23. marts.

Stig Tøfting

Født 1969 i Aarhus. Startede med fodbold i ASA.
Debuterede for AGF i 1989. Har spillet 231 kampe for AGF.
Vinder af to pokaltitler for AGF i 1992 og 1996.
Derudover har Stig Tøfting optrådt for HSV, OB, Randers FC,
MSV Duisburg, Bolton, Tianjin Teda og BK Häcken.

Debuterede på det danske A-landshold i 1993. 41 Landskampe.
Deltager i EM- og VM-slutrunder. Også med det danske OL-landshold
ved OL i Barcelona i 1992.