FLOT RESULTAT FRA UKRAINE-INDSAMLING

08.03.2022 11:54

Der blev samlet mange penge ind til hjælp til Ukraine i forbindelse med mandagens kamp - indsamlingen fortsætter ved auktion over trøjer.

Mandag aften samlede vi ind til fordel for krigens ofrer i Ukraine. Sammen med Salling Group satte vi fokus på en indsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp ved hjemmekampen mod FC Nordsjælland, hvor spillerne blandt andet optrådte i en særlig kamptrøje iført det ukrainske flag.

Og resultatet var bedre end det på banen. For i forbindelse med kampen blev der samlet 75.000 kr. ind. Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp, hvis generalsekretær og bestyrelsesformand begge var til stede ved kampen.

- Vi har oplevet en stor støtte fra alle danskere i de her dage og det gør en kæmpe forskel. Vi er så dybt taknemmelige for AGF og for støtten fra alle deres fans og fra Salling. Det gør en stor forskel i Ukraine, hvor der bliver sværere og sværere forhold med over 1.5 mio. mennesker på flugt. Så hjælpen er nødvendigt og en aften som her (mandag aften i Ceres Park, red.) gør en stor forskel, sagde Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, som i øjeblikket fokuserer på at hjælpe mange af de fordrevne fra krigen.

- Midlerne går for eksempel til mad inde i Ukraine, hvor vi har nogen gode partnere og selv er dernede og deler mad, vand, varmt tøj og andre nødvendigheder ud. Vi er også ved grænserne, hvor sådan noget som Wi-Fi og mobilforbindelser er i høj kurs og er noget af det folk har brug for til at komme i kontakt med familier og nære, og for at planlægge deres videre færd. De ting kan kun komme ud til de trængende på grund af den hjælp, vi oplever fra Danmark og som på en aften her i Aarhus, og det siger vi mange tak for, tilføjer Birgitte Qvist-Sørensen.

Indsamlingen fortsætter i øvrigt og man kan fortsat støtte på Mobile Pay 222 800, ligesom man kan købe en kamp-trøje med et ukrainsk flag på. Trøjerne fra kampen er nemlig lige nu på auktion til fordel for Folkekirkens Nødhjælp. Byd på trøjerne her.

AGF, Folkekirkens Nødhjælp og Salling Group siger tak for støtten til alle, der har bidraget til indsamlingen.