FEM NEDSLAG INDEN LEGENDERNES DAG

31.03.2022 11:51

Søndag gælder det et traditionsrigt opgør til Legendernes Dag i Ceres Park, når Vejle Boldklub kommer til Aarhus. Her tager vi som vanligt fem nedslag på kampen.

AGF mod Vejle Boldklub. Det dufter af historie, tradition og store opgør i dansk fodbold, når de to hold tørner sammen på søndag kl. 14.

Så det er en passende kamp, der danner kulisse for Legendernes Dag på søndag den 3. april kl. 14. Mangler man stadig billet til kampen, kan de findes her >>>

Det er første kamp i slutspillet, så det gælder for gutterne om at komme godt fra land mod en modstander, vi for ganske nyligt mødte på udebane, hvor vi tabte 2-3. Så der er noget at revanchere mod de røde fra Vejle. Her får du fem nedslag inden kampen.

Legendernes Dag
Søndag er jo dagen, hvor vi fejrer Legendernes Dag og mindes og hylder de mange spillere fra vores lange historie. På toppen af kransekagen står Årets Legende 2022, Stig Tøfting, som vi fejrer i forbindelse med kampen. Blandt andet kan man møde ham på scenen i AL Bank Fanzonen før kampen. Ja, allerede fra lørdag kan man møde Stig Tøfting i AGF Fanshoppen kl. 11 til 13.

Derudover hylder vi også mange tidligere spillere på banen inden kampstart og når kampen går i gang, spiller holdet i en særlig Tøfting-trøje, der hylder Stig Tøftings AGF-tid.

Fremragende hjemmestatistik mod Vejle
Vi har en flot statistik mod søndagens modstander fra Vejle hjemme i Aarhus, hvor vi er ubesejret i de seneste ni 3F Superliga-kampe. Og med både vores og Vejles forskellige ture i 1. division in mente skal vi faktisk helt tilbage til september 1999 før vi senest tabte en superliga-kamp mod Vejle Boldklub i Aarhus. Dog tabte vi godt en kamp i 1. division 0-1 i september 2014 - men i ligaen er statistikken flot. Lad os bare fortsætte den gode stime på søndag.

Ikke kun hjemme
Det er dog ikke kun i Aarhus, at vi generelt har et godt tag på søndagens modstander. For ser vi bort fra nederlaget i Vejle tidligere på året, har vi i de senere år haft rigtig flot fat i Vejle i 3F Superligaen – både ude og hjemme. Set hen over de seneste ti kampe mellem AGF og Vejle Boldklub i 3F Superligaen har vi tabt to, vundet fire og altså spillet fire uafgjorte, og før nederlaget i februar i Vejle, skal vi tilbage til 2014 for at finde det seneste nederlag til Vejle for AGF. Så i 13 ud af de seneste 15 ligakampe mod VB er vi gået ubesejret fra banen. Lad det bare fortsætte søndag eftermiddag.

Kortene blandes
Til kampen kommer cheftræner David Nielsen til at blande sine kort, da der på forhånd er fire mand ude med karantæne. Nemlig Sebastian Hausner, Nicolai Poulsen, Mikael Anderson og Albert Grønbæk, der alle spillede fra start i den seneste kamp. Så der er stof til debat blandt AGF-tilhængerne om, hvordan holdet stille op og hvem vi ser i startopstillingen i stedet for.

Kom selv og se, hvordan cheftræneren har blandet sine kampklare tropper til kampen, der starter kl. 14.

Over 10.000 igen?
Ved seneste hjemmekamp var vi næsten 12.500 og generelt har opbakningen til gutterne på Ceres Park i denne sæson været ganske flot og tilskuergennemsnittet i Aarhus ligger indtil videre på 11.132

Og det ser ud til, at den flotte opbakning fortsætter på søndag, hvor billetkontoret kan melde om en fin interesse for kampen, og vi håber, at se et tilskuerental på over 10.000 igen. Så kom selv i skoven og bliv en del af en stor fodboldoplevelse med mange på lægterne til Legendernes Dag.

Køb billet her >>>