AGF TILFØRER FLERE RESSOURCER TIL TALENTARBEJDET – MEN NEDSKALERER LICENSRANGERING

BJ — 03.03.2022 13:29

I den nye licensansøgning til DBU for talentudviklingen på drengeungdomssiden har AGF valgt at gå ned i rangering, men det betyder ikke, at investeringerne i uddannelsen af fremtidens AGF-spillere neddrosles - tværtimod.

Mandag eftermiddag indsendte AGF sin ansøgning til DBU’s ungdomslicens for 2022-24. Licenssystemet er med til at fastsætte nogle rammer og krav til klubbernes talentudvikling og har også betydning for indplaceringen i de landsdækkende ungdomsligaer. For AGF er det afgørende at være repræsenteret på højeste niveau i ungdomsrækkerne, og det ændrer den nye licensansøgning ikke på, men allerede nu er klubben dog bevidst om, at den ikke vil opnå samme rangering som ved seneste tildeling, hvor det blev til 4 ud af 5 stjerner. Det skyldes alene den årsag, at klubben har valgt kun at opfylde de licenskrav, der svarer til 3,5 stjerner – og ikke 4 stjerner som ved forrige licensansøgning.

- Vi har stor respekt for hele licenssystemet, som indiskutabelt har været med til at rykke dansk talentudvikling i en positiv retning i de senere år og professionaliseret talentarbejdet ude i klubberne. Men samtidig vil vi heller ikke lægge skjul på, at vi synes, at systemet på nogle punkter mangler fleksibilitet i forhold til, hvad der er den bedste løsning for den enkelte klub. Det er baggrunden for, at vi til den kommende licensansøgning har valgt at gå ned i stjerneniveau, siger adm. direktør Jacob Nielsen og giver et eksempel på den manglende fleksibilitet.

- Et konkret eksempel er, at vi ønsker at slå Head of Coaching-stillingen sammen med den vigtige opgave som transitionstræner, så Martin Bloch, der har 10 års erfaring som talenttræner i DBU, varetager begge funktioner. Men hvis vi søger til 4 stjerner, er det ikke muligt at kombinere disse to stillinger i én og samme person, selvom det er det, der giver mest mening i AGF og passer bedst på de profiler, vi har i klubben. Ja, helt grundlæggende synes vi, at kompetencer og erfaring skal være afgørende for, hvordan man som klub bedst muligt blander kortene og ikke nogle ufleksible licenskrav - og så må vi leve med at gå lidt ned i stjerneniveau.

Nedskaleringen i stjerneniveau betyder ikke, at AGF drosler ned i ambitionerne og investeringerne omkring talentarbejdet, understreger talentchef Jesper Ørskov.

- Vi har de senere år øget vores investeringer i talentsektoren betragteligt – både i form af bedre faciliteter, flere ansatte og et større fokus på scouting og rekruttering. Det har vi i sinde at fortsætte med, og vi kanaliserer samtidig også flere midler over i vores samarbejdsklubber. Det vigtigste for os er, at vi er repræsenteret på absolut højeste niveau på ungdomssiden, og det vil vi fortsat være med den nye ansøgning. For aarhusiansk fodbold er det samtidig også vigtigt, at byen kan tilbyde divisionsfodbold på ungdomssiden. Derfor har vi også tilført ressourcer – både økonomisk og mandskabsmæssigt – til Lyseng for at bidrage til, at de får en licensrangering, der kvalificerer dem til U19- og U17-divisionen. Det betyder mere for os og aarhusiansk fodbold, end om vi i AGF lige har 3,5 eller 4 stjerner, siger Jesper Ørskov.

KONCERNPARTNERE