TINGAGER STANGEDE SENT POINT HJEM TIL AARHUS

08.05.2022 19:05

På en sen udligning blev det 1-1 i Ceres Park søndag aften. Men vi havde chancer til mere i en chancerig dyst.

Søndag aften stod den på aftenkamp under den nedadgående sol over Ceres Park. SønderjyskE var på besøg og det gjaldt vigtige point i den hårde strid i nedrykningsspillet i 3F Superligaen.

Efter vi måtte indkassere et sent mål i det omvendte opgør i Haderslev og dermed tabte slutspillets første kamp mod dagens gæster, var det os, der havde revanche til gode, og det var da også hjemmeholdet, som kom bedst ud til kampen. Allerede efter et minut havde Mikael Anderson en rigtig god mulighed på et godt opspil, men hans skud blev - desværre for os - blokeret.

I den anden ende forsøgte gæsterne sig især i vores højre side i kampens indledning, men her havde Alexander Munksgaard - der inden kampen i dag fik blomster for sin kamp nr. 100 for AGF - godt styr på sin modstander.

Efter et kvarter fik vi dog en kold klud i ansigtet, da SønderjyskE fik hjørnespark, hvor bolden endte hos Tchamba, der first-timede en ærgerlig tidlig føring til gæsterne i kassen.

Vi fik dog hurtigt skyllet ærgrelsen af os og satte et nyt tryk ind. Og blandt andre var Jón Thorsteinsson livlig i vores venstre side, hvor han flere gange kom til indlæg eller selv fik sig sat op til gode situationer. Det var også Thorsteinsson, der efter en lille halv time fik en god chance for at udligne, da Patrick Mortensen arbejdede hårdt og fik bolden til Anderson, som fandt islændingen i gæsternes felt. Men hans afslutning blev reddet af Flø i det sønderjyske mål.

Kort tid efter kom Thorsteinsson igen til en stor chance. Men her var det så en markspiller, der heroisk blokerede skuddet mod mål - til stor ærgrelse for et medlevende Ceres Park.

Mod halvlegens slutning kom vi til flere gode chancer og vi fik i det hele taget svaret godt igen på gæsternes mål - samtidig med at vi skulle være vågne for omstillinger fra SønderjyskE. Blandt andre havde Patrick Mortensen en fin chance på hovedstød. Men Fru Fortuna er nådesløs ved os i øjeblikket og ind ville bolden ikke. Så vi måtte gå til pause bagud 0-1.

2. halvleg
Efter pausen var opgaven for gutterne klar. Det offensive spil fra 1. halvleg skulle fortsætte - og meget gerne med gevinst i form af mål. Men det er en svær øvelse, når man samtidig skal afholde modstanderne fra at score.

Som i første halvleg var Jón Thorsteinsson fortsat livlig på sin kant, hvorfra han forsøgte at få skabt chancer, mens Anderson også fik skabt flere gode situationer med sit ihærdige og hårde arbejde på midtbanen.

Også Gift Links ville være med og efter en lille time tog den sydafrikanske kantpil et godt drev ind i feltet, hvor han blev tacklet. Men dommeren vinkede affværgende til Ceres Parks forslag om, at der da vist var straffespark.

Som anden halvleg skred frem, prøvede vi og prøvede vi at få scoret det mål, der kunne bringe os tilbage i kampen. Midtbanen - der havde fået friske kræfter ind i skikkelse af Jack Wilshere og Albert Grønbæk - arbejdede benhårdt for at øge vores overtag i kampen. For eksempel fik Mikael Anderson et frispark et gunstigt sted tæt på SønderjyskE-feltet efter han tog et godt offensivt initiativ. Men det fik vi ikke noget ud af.

Og som kampen lakkede mod enden så det ud til, at det - trods ihærdige forsøg - ikke skulle lykkes at nedbryde det sønderjyske forsvar. Men Frederik Tingager ville det anderledes. Og med kort tid tilbage på uret sprang vores tårnhøje forsvarer op i SønderjyskE's felt og headede udligningen ind til stor forløsning for Ceres Park og til slutresultatet 1-1.

Næste hjemmekamp er den 21. maj, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg. Men allerede på torsdag - den 12. maj kl. 18 - spiller vi igen, når turen går til Vejle. Her håber vi at se mange tage turen ned fra Aarhus for at støtte holdet. Find billet til kampen her >>>>

AGF vs. SønderjyskE / 29. runde i 3F Superligaen / Ceres Park / 8. maj 2022
1-1 (0-1)
15’ 0-1: Duplexe Tchamba
87' 1-1: Frederik Tingager