SVENSK TALENT TIL AGF

09.05.2022 19:00

Den svenske ungdomslandsholds-spiller Marco Olsson Valdés er ny spiller i AGF.

AGF har tilknyttet den unge svenske spiller Marco Olsson Valdés, som kommer til Aarhus fra den svenske klub; Brommapojkarna IF. 

Valdés er 17 år og kommer til AGF som transitionsspiller, hvilket betyder, at han både skal træne med AGF’s 3F Superliga-trup og andre dage med U19, for hvem han også skal spille kampe indtil han er klar til seniorlivet. 

- Vi har fulgt Marco længe og har blandt andet set ham på det svenske U17 landshold, der snart skal til EM. Han har en rigtig god teknisk pakke med fine sparkefærdigheder, og har - trods sin unge alder - et stærkt vindergen og en god arbejdsmoral.

- Så han er en meget spændende talent, som vi er glade for at kunne knytte til AGF - i øvrigt i konkurrence med andre klubber fra Sverige og Holland. Men han har valgt AGF, fordi han ser os som det næste gode skridt i sin karriere på vej mod seniorfodbold, fortæller talentchef i AGF, Jesper Ørskov, der tilskriver tilknytningen af Marco Olsson Valdés en øget scouting indsats i hele Skandinavien hen over det seneste år.

- Vi har øget vores scouting-aktiviteter markant i den senere tid - både i vores samarbejdsklubber i nærmiljøet, men også i resten af Danmark og i Skandinavien. Og her har vi så været tidligt ude i forhold til transfervinduet og sikret os et spændende talent som vi glæder os til at se fortsætte sin udvikling hos os, tilføjer Jesper Ørskov.

Marco Olsson Valdés, som er midtbanespiller og kan spille både på 6’eren eller 8’erne, har lavet en aftale med AGF fra 1. juli og frem til sommeren 2025. Han ser nu frem til at få afsluttet sin sæson i Sverige, hvorefter han tiltræder hos AGF. 

- AGF tilbød en spændende mulighed, hvor hele pakken passede mig i det sted, jeg er i min karriere. Jeg er en ung spiller, der fortsat skal udvikle mig, og det tror på, at jeg kan gøre i AGF’s miljø, omgivelser og generelle set-up.

- Det er en god klub med dygtige trænere, som vil kunne hjælpe mig videre frem mod min seniorkarriere og jeg glæder mig meget til at komme til Aarhus til sommer, siger Marco Olsson Valdés.