SEJRSLØS ENDNU EN GANG EFTER SEN SØNDAG I VIBORG

15.05.2022 21:00

Søndag aften måtte vi indkassere endnu et nederlag efter vi tabte 1-0 i Viborg i en kamp, hvor vi var bedst i 2. halvleg og måtte se et mål blive underkendt efter VAR.

Søndag aften stod den på 31. runde i Viborg, og vi kunne gå ind til kampen i visheden om, at vi også næste år spiller 3F Superliga efter Vejle Boldklub nu ikke længere kan hente os - med mindre vores målscore på + 19 mål altså udlignes efter sidste runde.

Men det sker næppe, så gutterne kunne i aften løbe på banen uden den bekymring og i stedet fokusere 100 procent på, at få hentet den første sejr i slutspillet efter vores lange sejrsløse række.

Det var dog hjemmeholdet, der startede bedst med et flot skud efter fem minutter, hvor det meste af stadion mente, at der var mål. Men afslutningen gik i sidenettet.

På midtbanen kæmpede vi for overtaget mod et hjemmehold, der havde bolden mest i starten af kampen. Men blandt andre Nicolai Poulsen fik flere gange afbrudt Viborgs opspil, men desværre uden, at vi kunne veksle det gode hårde arbejde til giftige omstillinger.

Og det var den slags, vi skulle forlade os på i 1. halvleg, da vi havde svært ved at holde fast i spillet mod et livligt hjemmehold, der pressede os højt og dygtigt forstyrrede vores etablerede spil. Så vi havde svært ved at sætte længere perioder sammen med bolden.

Efter en halv times tid fik Nicolai Poulsen dog muligheden for at score sit andet mål i foråret, da Jón Thorsteinsson flot fandt ham på kanten af feltet. Men afslutningen gik over mål.

Og ganske symptomatisk for vores forår gik det så kort efter galt i den anden ende, da Viborgs Clint Leemans pludselig befandt sig med bolden i vores felt efter lidt klumpspil og trods en Jesper Hansen, der kom godt ud af sit mål, lykkes det Viborg at komme foran 1-0.

Hen mod pausen var vi ved at kunne svare igen, da Dawid Kurminowski forsøgte at finde Mustapha Bundu foran Viborg-målet. Men der manglede fart i den sidste aflevering, der kunne ha’ skabt en stor chance for at udligne. Så vi måtte gå til pause bagud med en.

Vi startede de sidste 45 minutter med to friske spillere i skikkelse af Gift Links og Albert Grønbæk, der afløste Jon Thorsteinsson og Mikael Anderson.

Det var dog Nicolai Poulsen, der først kom i fokus, da han kort inde i halvlegen fik sat bolden i kassen på et flot mål, hvor han stod klar til at skyde den ind ved bagerste stolpe. Men desværre blev målet underkendt efter et VAR-tjek for offside. Men det signalerede en livlig start på anden omgang, hvor vi kom med fornyet gejst og optimisme.

Det sås for eksempel efter en time spillet, hvor Grønbæk kom fint igennem i Viborgs højre side og fandt Bundu i feltet. Men hans afslutning sneg sig lige forbi på den forkerte side af stolpen.

Vi fortsatte dog det gode spil i 2. halvleg, hvor vi var langt mere farlige end i første og havde masser af optræk til muligheder og fik skabt chancer. Men vi manglede lige det sidste i, at få bolden i kassen, mens vi også skulle holde værterne fra at øge deres målscore og dermed gøre det sværere for os at komme tilbage i kampen. Og VFF havde da også deres chancer undervejs, mens vi havde et langt bedre udtryk end i første halvleg og holdt fint stand mod det, der måtte komme.

Til sidst i kampen måtte Jesper Hansen dog ud i en god redning før vi i de døende minutter appellerede for et straffespark efter en hændelse i Viborg-feltet. Men dommerens fløjte forblev tavs.

Så til sidst måtte vi erkende endnu et nederlag, da kampen sluttede 1-0 til Viborg FF.

Næste kamp er også den sidste i sæsonen, når vi på lørdag den 21. maj møder FC Nordsjælland hjemme på Ceres Park. Kom i Kongelunden, så vi sammen kan slutte sæsonen godt af.

Viborg FF vs. AGF / 31. runde i 3F Superligaen / Energi Viborg Arena / 15.5 2022
1-0 (1-0)

29’: 1-0: Clint Leemans

Tilskuere på Energi Viborg Arena: 4.691