SEJREN UDEBLEV PÅ SÆSONENS SIDSTE KAMP

21.05.2022 18:46

Søndag spillede 3F Superligaen sæsonens sidste kamp, da FC Nordsjælland var på besøg i Ceres Park. Samtidig var det også afskedskamp for cheftræner David Nielsen. Og Nielsen fik en flot hyldest inden kampstart, hvor der også var blomster til Jón Thorsteinsson for sin kamp nummer 100 for AGF.

Efter et trælst forår uden sejre i 13 kampe handlede det for holdet om at få sluttet foråret godt af og sende os på sommerpause med en sejr. Og den ambition fik lynhurtigt vinger at gå på, da vi allerede efter et minut kom foran ved Gift Links, som blev spillet fri efter et godt AGF-pres og fint kunne afslutte til en tidlig føring.

Desværre for os svarede FCN godt igen på vores tidlige føring og de kom efterfølgende igennem til nogen store chancer og allerede efter syv minutter fik de udlignet, da Adingra kom fri md Daniel Gadegaard, der startede i målt i dag, men ikke kunne gøre noget ved målet.

Så 1-1 efter kun syv minutter - så var vi da li’som i gang i Ceres Park.

Efter udligningen fra FCN, var det som om gæsterne fandt noget fart og optimisme og de fik flere gange truet vores mål. Det var dog AGF som første gang kom tæt på 2-1, da TK headede godt mod mål, men lige forbi.

Albert Grønbæk var i dag tilbage på midten af banen og herfra fik han flere gange brudt FCN opspillet med aggressive indgreb og efterfølgende gode raids. I et af momenterne fandt han Dawid Kurminowski, men angriberens vinkel blev for spids til, at det for alvor blev farligt.

Efterhånden balancerede kampen sig ud efter en hæsblæsende indledning inden pausen kom nærmere. Men inden holdene kunne gå til en velfortjent pause, var FCN uhyre tæt på at kunne bringe sig foran, da et frispark ramte overliggeren, hvorefter en nordsjællænder headede på samme overligger på riposten. Der var vi heldige og kunne ånde lettet op i pausen.

I pausen satte vi et par friske spillere på banen. Det virkede dog som om, at det var gæsterne, der havde flest kræfter i halvlegens indledning, da FCN fik sat os under pres i det første kvarter af 2. halvleg. Og de var flere gange ubehagelige tæt på at kunne score og Daniel Gadegaard måtte efter en times tid hive en klasseredning op for at holde kampen i balance.

I den anden ende havde vi lidt vanskeligere ved at skabe chancer end i første omgang. Mustapha Bundu var kommet på banen og kom flere gange til indlæg efter han fik brugt sin fart på kanten. men desværre uden vi kunne konvertere det til mål. Bundu kom også selv til en god mulighed, men måtte se sit forsøg gå i sidenettet.

Så var vi mere heldige med små tyve minutter tilbage, hvor bolden - efter småspil i FCN-feltet - endte hos Patrick Mortensen, som fri foran mål kunne score. Og trods et VAR tjek for muligt offside stod målet. Og samtidig steg stemningen på et velbesøgt Ceres Park.

Men det er bare ikke vores forår, for som i første halvleg slog gæsterne kort efter tilbage og udlignede til 2-2 efter en periode med powerplay ned mod vores mål.

Mod slutfasen søgte vi et nyt mål, så vi kunne slutte af med en sejr. men det lykkes aldrig at komme tilbage og vi slutter med et enkelt point.

Med dagens kamp er der ikke flere 3F Superligakampe på denne side af sommerferien. Men AGF’s kvinder spiller i Ceres Park næste lørdag den 28. maj, hvor der er gratis adgang og hvor vi håber, at se mange bakke holdet op i jagten på en sejr over Odense Q. Hent gratis billetter her >>>

AGF vs. FC Nordsjælland / 32. runde i 3F Superligaen / Ceres Park / 21.5 2022
2-2 (1-1)

01:1-0: Gift Links
07’ 1-1: Simon Adingra
71’ 2-1: Patrick Mortensen
77’ 2-2: Benjamin Nygren

Tilskuere på Ceres Park: 9.316

MoM: Daniel Gadegaard