NEDTUR I VEJLE

12.05.2022 20:51

Her til aften måtte vi erkende endnu et nederlag, da vi tabte 1-0 til VB

Torsdag aften var der traditionsopgør i Jylland, da AGF og Vejle Boldklub tørnede sammen. Og det var en af de mere spændende kampe mellem de to klubber. For som en del af bundstriden i 3F Superligaen, stod der uhyre vigtige point på spil for begge mandskaber. Og lad det være sagt med det samme. Det blev ikke i aften, at vi sikrede os en ny sæson i 3F Superligaen.

Vi startede ellers flot med gode momenter - især i vores højre side, hvor Anderson og Thorsteinsson - fik skabt nogen gode situationer. Et af dem gav et hjørnespark, der var tæt på at gå ind ved bagerste stolpe.

Efter et kvarter var det dog hjemmeholdet, der kom først på tavlen, da de i en omstilling fik bolden frem til Dimitrios Emmanouilidis, som tæt under mål kunne bringe Vejle foran. Et ærgerligt mål efter vi ellers var startet kampen fint.

Kort efter det første mål måtte Jesper Hansen - der var chanceløs ved scoringen - vise sine kvaliteter, da han reddede os fra at komme yderlig bagud. Og nu var det hjemmeholdet med momentum og selvtillid og de forsøgte at bruge det til at udbygge deres føring.

Men langsomt fik vi stabiliseret kampen igen og kom til nye muligheder. For eksempel, da Patrick Mortensen headede på mål, men hans position var svær og forsøget gik forbi mål.

Mod halvlegens slutning fik vi mere og mere boldovertag, men havde svært ved at bryde igennem Vejles forsvar. Det skortede ellers ikke på forsøgene, men den sidste farlige bold udeblev eller også gik vores afslutninger forbi mål. Så som i seneste kamp vi måtte gå til pause bagud med en.

2. halvleg
I pausen erstattede Mustapha Bundu Gift Links og Bundu havde straks en fod med i et flot opbygget angreb få minutter inde i 2. halvleg, hvor bolden endte hos Jón Thorsteinsson. Men VB’s målmand hev - desværre for os - en klasseredning frem efter en god begyndelse på halvlegen fra vores side.

Værterne fik dog rystet den start af sig og begyndte at true vores mål og op til flere gange måtte Jesper Hansen på arbejde.

Men vi kom tættere på. Blandt andre havde Mikael Anderson - der som vanligt arbejdede utrætteligt i dag - en stor chance, som en VB’er på en eller anden måde kom i vejen for. Og i det hele taget havde vi dag flere chancer for mål, der ikke blev udnyttet.

Men når man presser på for et mål, giver det også åbninger i den anden ende, og VB var flere gange farlige på omstillinger i 2. halvleg, hvor udebaneafsnittet holdt vejret og hjemmepublikummet håbede flere mål til værterne. Hver gang fik vi dog ryddet op.

Mod kampens slutning steg intensiteten i kampen og hjemmeholdet fightede på livet løs for de tre point, der ville bringe dem tilbage i bundstriden i 3F Superligaen og hive os endnu længere ned. Så mængden af frispark steg og det gode spil var svært at få i gang. Og efterhånden forsvandt minutterne på kampuret og den røde mur blev tættere og tættere i vores jagt på mål. Det lykkes aldrig at få scoret og må erkende endnu et nederlag.

Næste kamp er også på udebane, når vi søndag aften møder Viborg FF. Her håber vi at se lige så mange AGF’ere som denne torsdag aften, hvor opbakningen fra de hviie på Vejle Stadion endnu en gang var helt igennem forrygende og ikke stod mål med resultatet på banen.

VB vs. AGF / 30. runde i 3F Superligaen / Vejle Stadion / 12. maj 2022

1-0 (1-0)
15’ 1-0: Dimitrios Emmanouilidis

Advarsler
VB: Opouko, Raul Albentosa, Allan Sousa
AGF: Frederik Brandhof, Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson

AGF:
Jesper Hansen, Alexander Munksgaard, Thomas TK (62’ Yann Bisseck), Frederik Tingager, Oliver Lund (85’ Albert Grønbæk), Nicolai Poulsen (62’ Jack Wilshere), Frederik Brandhof (85’ Dawid Kurminowski), Mikael Anderson, Gift Links (45’ Mustapha Bundu), Jón Thorsteinsson, Patrick Mortensen