FODBOLD FOR FN’S VERDENSMÅL

25.05.2022 11:41

En ny fodboldturnering, der skal gøre opmærksom på FN's verdensmål, spilles til sommer i Aarhus. AGF bakker op og på lørdag fortæller vi mere om turneringen, når AGF Kvindefodbold spiller i Ceres Park.

AGF bakker op om fodboldturneringen; Global Goals World Cup Danmark til sommer. GGWCUP er en kvindefodboldturnering, der aktiverer handling for FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Alle tilmeldte hold skal nemlig arbejde aktivt med et af verdensmålene som en del af turneringen, der finder sted i Aarhus til august.

- Vi er stolte over at have fået Global Goals World Cup til Aarhus for første gang. Og vi har inviteret byen, kommunen, erhvervs- og foreningslivet ind i processen med at skabe opmærksomhed omkring, hvordan man konkret kan arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. I den proces er det fantastisk, at AGF - med sin bæredygtige profil og som foregangsklub på klimaområdet - er med, siger Clara Lucia Tonnisen, der er forperson i Permasport, som arrangerer GGWCUP Danmark i Aarhus fra den 19. til den 21. august.

Turneringen er åben for alle kvinder over 18 år, der kan gå sammen om at stille et hold på mindst fem spillere. Holdet kan repræsentere en organisation, en virksomhed eller bare en gruppe venner. Turneringen er både for rutinerede fodboldspillere og for kvinder som aldrig har spillet fodbold før. Fællesnævneren for alle holdene er, at de skal udvælge et af FN’s verdensmål og udarbejde en kampagne, skabe en aktivitet, et produkt eller anden form for handling for det udvalgte verdensmål.

Træner er ambassadør
Cheftræner for AGF Kvindefodbold, Katrine S. Pedersen er en af flere ambassadører for turneringen.

Og AGF og Permasport benytter da også AGF Kvindefodbolds store kamp på lørdag til at markere samarbejdet og gøre opmærksom på den kommende turnering.

- AGF og GGWCUP har et værdimatch. Som den indtil videre eneste Superligaklub i Danmark arbejder vi med en strategi for bæredygtighed, og verdensmålene er en del heraf. Men vi skal have flere med! Og det skal vi også med kvindefodbolden, som vi ønsker at give en stærkere platform. Derfor er vi stolt samarbejdspartner for GGWCUP i Aarhus, fortæller Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed i AGF.

På lørdag, når AGF’s kvinder møder Odense Q i Ceres Park, har GGWCUP inviteret sine deltagere og samarbejdspartnere til en såkaldt pre-event i forbindelse med kampen. Og de arrangerer også en række publikumsrettet aktiviteter i AL Bank Fanzonen, hvor man blandt andet kan opleve en fotovæg med FN’s verdensmål, en drømmefanger og aktiviteter for børn.

Da Gjensidige har købt kampen på lørdag, er der gratis entré. Billetterne kan hentes her.


Om Global Goals World Cup

Global Goals World Cup er et banebrydende sportskoncept for alle kvinder, der ønsker at bruge sporten til at støtte hinanden, arbejde for en mere lige verden og styrke bæredygtig forandring. 

GGWCUP er skabt af danske EIR Soccer efter verdens stats- og regeringsledere vedtog de 17 verdensmål på FN topmødet i New York d. 25. September 2015. GGWCUP spilles i 2022 i Jordan, Saudi Arabien, Nigeria, Marokko, Palæstina, Colombia og Norge, udover Danmark, hvor Permasport er den lokale partner. 

Kvinder over 18 år kan gå sammen om at stille et hold på mindst 5 spillere. Holdet kan repræsentere en organisation, en virksomhed eller bare en gruppe venner. Turneringen er både for rutinerede fodboldspillere og for kvinder som aldrig har sparket til en fodbold før.

Fællesnævneren for alle holdene er, at de skal udvælge et Verdensmål og udarbejde en kampagne, skabe en aktivitet, et produkt eller anden form for handling for det udvalgte verdensmål.

Tilmelding og nærmere information findes på turneringens hjemmeside. Det er gratis at deltage.

Om Permasport
Permasport er en nystiftet forening, der arbejder med at skabe bevidsthed omkring, hvordan vi kan fremme en mere bæredygtig livsførsel i harmoni med naturen.

Permasports mission er at bidrage til øget sundhed og trivsel hos både mennesket og naturen, og foreningen bruger sportsfællesskabet som ramme for arbejdet for en bæredygtig fremtid.

Global Goals World Cup er Permasports hovedevent i 2022. Permasport vil skabe en fodbold- og bæredygtighedsfestival, som tager udgangspunkt i at passe på naturen, passe på mennesket og skabe en retfærdig fordeling af vores energiressourcer.