FLYGTNINGE INVITERES TIL FODBOLD OG FÆLLESSKAB

19.05.2022 15:29

Vi får særlige gæster til forårets sidste 3F Superliga-kamp.

Når vi spiller sæsonens sidste hjemmekamp i 3F Superligaen på lørdag bliver det med nye ansigter på tribunerne. For i samarbejde med FO-Aarhus inviterer vi nu flygtninge fra hele den midtjyske region til fodbold og fællesskab i Ceres Park, når vi møder FC Nordsjælland til foråret sidste 3F Superliga-kamp i Aarhus. 

Det er langt fra første gang, at FO-Aarhus og AGF slår sig sammen om at tilbyde flygtninge en fodboldoplevelse. Det er således tredje gang, at regionens flygtninge får tilbuddet. Nu gentager FO-Aarhus og AGF altså succesen på lørdag.

- Vores fællesskab skal være rummeligt og vidtfavnende. Fodbold er fællesskab i Aarhus, og det inkluderer naturligvis også byens nye borgere som vi gerne vil være med til at byde velkomne. Og vi håber, at de får en positiv oplevelse, og at vi kan være med til at gøre en lille forskel for nogle mennesker, hvor en fodboldkamp og det fællesskab, som følger med, kan være et kærkomment afbræk i hverdagen. 

- Alle flygtninge skal føler sig velkommen i Aarhus og omegn - og den følelse kan viderebringes ved blandt andet at komme til vores kampe, siger Anne Jensen, der er branding og bæredygtighedschef i AGF, der også har et løbende samarbejde med Dansk Flygtningehjælps fritidsindsats i Aarhus om at sikre børn og unge med flygtningebaggrund adgang til Ceres Park.

Hos FO-Aarhus håber man, at så mange flygtninge som overhovedet muligt vil gøre brug af invitationen. Initiativet er rettet mod alle flygtninge - såvel nye som gamle - og håbet er, at de sammen får en positiv oplevelse og knytter nye bånd. 

- De flygtninge, der kommer til Aarhus, skal ikke være i tvivl om, at de er velkomne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tage godt imod dem. Så forhåbentlig kan vi samle rigtig mange til fodboldkampen. Fodbold er et universelt sprog, og derfor tror jeg også, at et initiativ som dette på trods af sproglige barrierer kan være med til knytte flygtningene tættere sammen med Aarhus og det er fremragende, at AGF endnu en gang åbner dørene til Ceres Park, siger Anne Thorø Nielsen fra FO-Aarhus. 

Invitationen til kampen er sendt ud til organisationer, foreninger og institutioner i hele Region Midtjylland, der har flygtninge som omdrejningspunkt.