AGF KVINDEFODBOLD TOG ENDNU EN SEJR MOD AaB

Med to mål af Cecilie Johansen sikrede AGF Kvindefodbold sig tre nye gode point i dag mod AaB.

Et solrigt Vejlby Stadion lagde lørdag rammer til opgøret mellem AGF Kvindefodbold og AaB i kvalifikationsspillet til Gjensidige Kvindeligaen. I sidste uge delte hjemmeholdet point med topholdet fra Sundby Boldklub, og derfor var tre point i dagens opgør vigtige for at forblive på en af de to oprykningspladser i tabellen.

AGF Kvindefodbold har aldrig smidt point til gæsterne fra Nordjylland, så forventningerne til de hvidklædte spillere var store.

Aalborgenserne lagde dog bedst fra start med et varslingsskud allerede efter 8 minutter, men afslutningen fra distancen drønede heldigvis snert over overliggeren.

Blot fire minutter efter viste gæsterne tænder igen, da deres angriber Benedicte Moss Rasmussen blev spillet i dybden og gik til bolden på kanten af feltet. Hjemmeholdets målmand Katrine Svane tordnende ud og afværgede målchancen med en fodparade.

Resten af halvlegen var ikke en mindeværdig affære. På trods af et højt energiniveau havde begge hold svært ved at få kontrol over spillet, og det skabte en svingende kamp uden de helt store chancer.

Linjedommernes jævnligt løftede flag viste også, at mandskabernes velstrukturerede forsvarslinjer gjorde det svært for angriberne at time deres løb i bagrummene. Derved forblev kampen målløs til pausen.

Pausen gjorde tydelige underværker for AGF. Hjemmeholdet fik ejerskab over kuglen med det samme, og med et højt og energisk pres erobrede vi hurtigt udeholdets banehalvdel.

Allerede efter tre minutter i 2. halvleg tog vi føringen. Efter nogle spilsekvenser omkring aalborgensernes felt fik Maria Olsen fat i læderkuglen. Hun spottede hurtigt Emma Andersen på kanten af feltet, som med en førstegangsaflevering lagde bolden på et sølvfad til målfarlige Cecilie Johansen, der fuldendte kombinationerne med et målgivende langskud mod det fjerneste hjørne og bragte hjemmeholdet foran.

AGF fortsatte det høje pres, men gæsterne fik med tiden kæmpet sig tilbage i opgøret. I det 68. minut fik Benedicte Moss Rasmussen pandelappen på bolden efter et hjørnespark, og denne gang brugte Katrine Svane hænderne for at holde udeholdets angriber fra at score.

I de kommende fem minutter var det dog vores målvogters tro væbnere i form af stolperne, som holdt modstanderne fra at udligne. Først ramte forsvarsspilleren og canadieren Amandine Pierre-Louis sammenhæftningen på et missil sendt afsted fra cirka 30 meter. Kort efter kunne endnu en AaB-spiller se sin afslutning ramme træværket.

Heldigvis gik det til sidst vores vej. I det 79. minut fik Thea Rhode en friløber, hvor Emma Lind Simonsen valgte at trække i nødbremsen som sidste kvinde i hendes bagkæde. Nedslagtningen resulterede dog kun i et gult kort, men i et frispark på en gunstig position uden for feltet.

Men den selvtillidsfyldte Cecilie Johansen lod ikke gæsterne slippe så billigt, og klaskede bolden helt op i hjørnet. Resten af kampen forløb smertefrit, og vi kunne gå fra kampen med en vigtig 2-0 sejr og holdt fast i den vigtige andenplads, der sikrer os en ny sæson i Gjensidig Kvindeligaen.

AGF Kvindefodbold vs. AsB / Gjensidige Kvindeliga Kval / Vejlby Stadion / 7.5.2022
2-0 (0-0)

48’ 1-0: Cecilie Johansen (Assist: Emma Andersen)
80’ 2-0: Cecilie Johansen (Direkte på frispark)

Katrine Svane (M) (C), Tina Fremo, Sofie Vendelbo, Jenna McCormick, Cecilie Johansen, Sofie Bloch (60’ Thea Rhode), Maria Herdel, Caroline Ahrendtsen (86’ Hannah Holgersen), Kathrine Spanner (86’ Helena Pedersen), Emma Andersen (69’ Maria Denius), Maria Olsen (60’ Johanne Guldbæk).