NY CHEFTRÆNER PÅ PLADS I AGF

14.06.2022 11:02

Velkommen til Uwe Rösler som ny cheftræner for 3F Superligaen.

Det bliver den 53-årige tyske træner, Uwe Rösler, som fremover skal stå i spidsen for AGF’s 3F Superligahold. 

Uwe Rösler har senest været træner i Fortuna Düsseldorf i Bundesligaen. Nu gælder det altså 3F Superligaen og AGF for den erfarne træner. 

- Uwe Rösler har de helt rette fodboldfaglige og ledelsesmæssige kompetencer til at stå i spidsen for vores 3F Superliga-hold. Han er en vindertype, der formår at kombinere spillestilsudvikling og trupudvikling med resultater. Og så står han for en type fodbold, som er i tråd med AGF’s værdier, og som vi tror på, vil kunne skabe resultater. 

- Uwe har gennem en længere årrække bevist, at han er en dygtig træner, der kan skabe resultater, og han besidder de kvaliteter, der skal til for at udvikle vores hold i den rigtige retning. Vi glæder os meget over, at det er lykkedes at tiltrække en trænerkapacitet som Uwe Rösler til AGF, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye.

Uwe Rösler – der stammer fra den tyske by, Altenburg – kommer til AGF med en lang fodboldkarriere bag sig. Han har en baggrund som fodboldspiller i blandt andre 1. FC Nürnberg, Manchester City, 1. FC Kaiserslautern og Southampton. 

Han sluttede sin aktive karriere i norske Lillestrøm, hvor han også startede sin karriere som træner. Siden er det blevet til cheftrænerposter i blandt andre Brentford, Leeds United og Malmö FF og senest altså i Fortuna Düsseldorf. Her stoppede han i sommeren 2021 og har siden arbejdet som fodboldekspert for norsk tv. Nu vender han altså tilbage til trænergerningen som ny cheftræner i AGF. 

- Jeg er meget begejstret for muligheden, og jeg ser meget frem til at arbejde for AGF. Sammen med klubbens ledelse har jeg været gennem en meget grundig samtaleproces og blev derigennem meget interesseret og tændt på jobbet. Jeg er taknemmelig for muligheden for at træne en stor traditionsrig dansk klub som AGF, og jeg glæder mig til at komme i gang med opstarten på torsdag, siger Uwe Rösler, som tiltræder med det samme i AGF og er ansat på en treårig aftale.