BYENS BEDSTE BÆREDYGTIGHED

30.06.2022 09:20

AGF er nomineret til en Byens Bedste pris for vores arbejde med bæredygtighed.

Traditionen tro kårer Århus Stiftstidende hvert år Byens Bedste i mange kategorier. I år sker det ved et stort prisshow i Tivoli Friheden den 16. september.

I år er der nye kategorier med ved siden af de velkendte, og en af de nye kategorier handler om bæredygtighed og hedder derfor ikke overraskende Byens Bedste Bæredygtighed.

Her er AGF nomineret for vores arbejde med bæredygtighed efter vi i 2020 iværksatte en vision for vores klima- og bæredygtighedsarbejde. Siden har vi udrullet visionen i konkrete forandringer og tiltag, der gør en forskel for klimaet og vores miljø.

Det handler blandt andet om vores affaldssystemer som er specialdesignet til at skabe mest mulig genbrug af vores affald og vores indførsel af strøm fra vedvarende energikilder, så Ceres Park for eksempel oplyses af grøn strøm.

Vi spiller også i vores kampe i spillertrøjer af genanvendt materiale og har gjort det siden 2020. AGF har også som den første danske fodboldklub tilsluttet os FN’s charter for klimaforandringer. Og mange andre tiltag inden for bæredygtighed og klima-arbejdet.

I nomineringen af AGF til Byens Bedste Bæredygtighed hedder det, at:

AGF har i flere år arbejdet målrettet på at blive en af verdens førende fodboldklubber inden for bæredygtighed og arbejder bl.a. med grøn strøm, genanvendelse og klare ambitiøse klimamål”

Udover AGF er Aarhus Vand, GRUMS, The UPCYCL og Northside også nomineret til prisen for Byens Bedste Bæredygtighed.

Man kan stemme på AGF til prisen og det håber vi naturligvis, at mange gør. Det kan man gøre lige her. 

Prisen uddeles til september ved et show i Tivoli Friheden.

Hør podcast med AGF's bæredygtighedchef, Anne Jensen her, som fortæller mere om vores arbejde med bæredygtighed.