SMALT NEDERLAG I LIVLIG SÆSONPREMIERE

BJ — 17.07.2022 19:21

Det blev til et 0-1-nederlag mod Brøndby i første runde i 3F Superligaen.

Ny træner, nye spillere og ny formation. Selvom det ikke er ret lang tiden, at der senest blev spillet Superliga-fodbold, var det en helt ny start for AGF søndag aften i sæsonpremieren på udebane mod Brøndby. Det var første gang, at Uwe Rösler stod i spidsen for holdet, tre nye spillere, Sigurd Haugen, Tobias Mølgaard og Mads Emil Madsen, fik deres debut, og det var en helt ny formation - 3-5-2 - der blev praktiseret. Alt dette i en hektisk kulisse på Brøndby Stadion. Måske ikke så overraskende, at alt ikke sad i skabet, og at der også var lidt premierenerver at spore. 

De første 45 minutter var med hjemmeholdet i teten. AGF-mandskabet var under pres, og Brøndby-spillere kombinerede godt og var ofte et skridt foran. Det udmøntede sig i flere gode chancer, men Jesper Hansen kom i vejen. Halvlegens mest omdiskuterede mulighed tilfaldt dog Mikael Anderson, der efter en halv time brød igennem i højre side i feltet og blev nedlagt af Sigurd Rosted. Dommer Sandi Putros mente, at Anderson filmede og gav ham en advarsel, men tv-billederne viste efterfølgende, at der var en klar kontakt. VAR greb dog ikke ind i denne situation.

Brøndbys største muligheder i de første 45 minutter opstod mod halvlegens slutning, men i begge situationer hev Jesper Hansen redninger frem, og de to hold kunne gå til pause uden scoringer.

Efter pausen kom AGF-spillerne mere ind i kampen. Hjemmeholdet var dog stadig nærgående - oftest efter hurtige omstillinger, som i det første kvarter resulterede i store chancer til Simon Hedlund. Den ene af dem valgte han i fri position at spille på tværs, og Thomas Kristensen, der var kommet ind fra anden halvlegs start, fik lige akkurat afværget. Efter en time var Hedlund igen alene igennem, og denne gang overplacerede han sin afslutning.

Fra anden halvlegs start var AGF-spillerne mere på bolden, og blandt andre Mads Emil Madsen begyndte at finde åbninger i Brøndbys spil. De positive takter førte nu også til chancer. Patrick Mortensen havde en fri skudmulighed fra højre side. Mads Hermansen halvklarede, og Mikael Anderson var tæt på at kunne nå frem til returen og styre den i et tomt mål.

Kort efter sendte Eric Kahl et præcist indlæg til bagerste stolpe, hvor en helt fri Tobias Mølgaard headede mod mål - men desværre også i sidenettet.

Med tyve minutter var det endnu engang tæt på en AGF-scoring. Eric Kahl flugtede resolut til bolden ved bagerste stolpe, og kun en flot redning af Hermansen forhindrede, at den svenske wingback kom på tavlen.

Også Patrick Mortensen kom frem til en stor mulighed tæt under mål, men desværre fik han ikke nok fart i sit hovedstødsforsøg.

Momentum var skiftet over på vores side i denne fase, men hjemmeholdet bed stadigvæk fra sig. I den anden ende af banen fik en helt fri Mathias Kvistgården med et kvarter igen således en skudmulighed, efter at Simon Hedlund havde sprunget over bolden. Brøndby-angriberen overplacerede dog sin afslutning.

Begge mandskaber jagtede føringsmålet, og desværre var det hjemmeholdet, der kunne juble først. Et skud fra kanten af feltet sendt afsted af Anis Slimane blev rettet af og snød fuldstændig Jesper Hansen, der blot kunne se til, at bolden sejlede i en bue i mål.

I slutminutterne jagtede AGF-spillerne ihærdigt en udligning, og der var også optræk til flere gode situationer. Tættest på udligningen var Yann Bisseck, der dog måtte se sin afslutning efter et hjørnespark stryge lige over mål.

Det blev således ved et smalt 0-1-nederlag i sæsonpremieren i en kamp, hvor spillet blev bedre og bedre, som minutterne gik. Anden halvleg lå længe og tippede, og med lidt tur i den, kunne det være gået AGF-mandskabets vej. Men på søndag er der en ny mulighed for at jagte point, når Viborg venter i første kamp i Ceres Park i denne sæson. Husk at vi mødes til Aarhus Walk inden kampen.

Kampfakta - 3F Superligaen, 1. runde:
Brøndby - AGF 1-0 (0-0)
1-0: Anis Slimane (79')

Advarsler:
AGF: Mikael Anderson, Sebastian Hausner

AGF:
Jesper Hansen - Sebastian Hausner (46: Thomas Kristensen), Frederik Tingager, Yann Bisseck - Tobias Mølgaard (90: Anthony D'Alberto), Nicolai Poulsen (83: Frederik Brandhof), Mads Emil Madsen, Mikael Anderson (68: Albert Grønbæk), Eric Kahl (83: Gift Links) - Patrick Mortensen, Sigurd Haugen

Se flere kampfakta på Superliga.dk >>