SEJR I TRIBLE-TESTER MOD BRØNDBY IF

02.07.2022 13:19

Det blev til en flot 1-2 sejr på udebane i dagens tester mod Brøndby IF.

Mens landet i dag var optaget af et cykelløb med en gul farve, testede vi mod noget andet gult - nemlig mod Brøndby IF i en testkamp på Bane 3 på Brøndbys anlæg.

Over 3 x 40 minutter var der rig mulighed for at bygge videre på opstartsarbejdet - både taktisk og fysisk.

Fra testkampens start fortsatte vi de gode takter fra sidste weekends test mod AaB med et højt aggressivt pres, hvor vi fik erobret flere bolde højt på banen. Men først fik vi lige en forskrækkelse, da en BIF-spiller efter 30 sekunder pludselig fandt sig fri, men heldigvis gik hans afslutning på stolpen.

Derefter kom vi til et par gode muligheder til blandt andre Patrick Mortensen og Gift Links, men vi formåede ikke at passere Brøndby IF’s målmand.

Efter små tyve minutter fik værterne et hjørnespark, hvor bolden endte hos Sigurd Rosted, som bankede den op i hjørnet. Et mål lidt ud af ingenting, men altså værterne foran.

Efter deres føringsmål fik værterne lidt mere mod på tilværelsen, mens vi ikke fik udlignet inden de første 40 minutter var gået - trods flere muligheder.

I anden omgang gentog billedet sig fra begyndelsen af kampen med os i teten. Vores høje pres fungerede godt og gutterne arbejdede hårdt for at erobre bolden. Men det kneb med at få overtaget vekslet til de helt store chancer. Blandt andre havde Patrick Mortensen en god mulighed, ligesom Kurminowski også var tæt på. Men de manglende målchancer skal ikke skygge billedet af en god AGF-periode frem mod en times spil af kampen.

Og netop som vi ramte en time fik vi da også belønning ud af anstrengelserne. Efter et fint opbygget angreb endte bolden hos Tobias Mølgaard, der kom stormende ind i feltet og flot kunne udligne. Kort efter var det næsten en spejlvendt situation i den anden side af BIF-feltet, hvor det så var netop indskiftet Eric Kahl, der kunne bringe os foran.

Derefter kom der mange friske kræfter på banen og efter 80 minutter var det næsten 11 nye der spillede for AGF end i kampens start. Kun Jesper Hansen var stadig på banen. Han fik dog senere fri, da Daniel Gadegaard kom ind i målet.

Også Brøndby skiftede en del ud og kampen blev derfor mere lige, men også mere chancefattig. Men vi var knap så meget på bolden som tidligere, men stadig i kontrol.

Med 3 x 40 minutter blev der spillet meget fodbold i dag og Brøndby havde derfor masser af tid til at jagte en udligning, hvad de da også ihærdigt forsøgte på. Men trods et par hjørnespark og frispark, der gav nogen standardsituationer og de sidste 10 minutter af den ekstra lange spilletid, hvor vi var presset langt tilbage, så holdt vores forsvar flot stand.

Så både efter de første ”almindelig” 90 minutter og altså efter de ekstra 30 kunne vi trække os sejrrige ud af dagens testkamp, der ender 2-1 til AGF efter en ganske fin og nyttig træningskamp.

Næste testkamp er den 8. juli mod SønderjyskE på Sydbank Park i Haderslev. Sæsonstart er så den 17. juli, hvor vi møder Brøndby IF - og denne gang altså om point i 3F Superligaen. Første hjemmekamp er den 24. juli kl. 14 mod Viborg FF efter Aarhus Walk. Køb billet til den kamp her >>>