KVINDELIGA-HOLDET GÅR IND TIL NY SÆSON MED STOR SELVTILLID

BJ — 13.07.2022 10:09

Kvindeligaholdet har indledt forberedelserne til den nye sæson, hvor målet er at bygge på de positive spillemæssige takter fra foråret og kvalificere sig til slutspillet.

Efter nogle ugers ferie var kvindeliga-holdet mandag igen at finde på træningsbanerne på Vejlby Stadion. Efter en flot forårssæson, hvor holdet gik ubesejret igennem kvalifikationsspillet, hedder udfordringen i den nye sæson igen landets fineste fodboldrække, og det er med stor optimisme, at holdet tager hul på forberedelserne, fortæller cheftræner Katrine S. Pedersen.

- Det er dejligt at være i gang igen sammen med spillerne. Det er jo ikke så lang tid siden, vi afsluttede sæsonen, hvor vi endte som nr. 1 i kvalifikationsspillet, og den positive oplevelse og selvtillid, som det har bragt med sig, tager vi med ind til de fire ugers forberedelse, vi har frem mod sæsonpremieren.

- I den første uge bygger vi stille og roligt det fysiske op, og fra næste uge vil den taktiske del være mere i fokus. Vi har to testkampe på programmet, og så har vi også planlagt et teambuilding-forløb for at ryste spillerne endnu tættere sammen, siger Katrine S. Pedersen, der har fået to nye ansigter i truppen.

- Vi har valgt at lave lidt udskiftning på holdet, så vi kan tage de næste skridt i vores udvikling. Vi har fået tilgang af Benedicte Moss Rasmussen og Sarah Sundahl, og de kan begge bidrage til, at vi som hold løfter vores niveau. Vores målsætning er top 6, og vi har stor tro på, at de spillere, der er med fra sidste sæson, og de nye spillere, der er stødt til, sammen har styrken til at indfri denne målsætning. Når vi scouter nye spillere er det også til top 4, så vi hele tiden får lagt flere lag på, siger Katrine Pedersen og fortæller samtidig, at der i øjeblikket også er en amerikansk spiller på prøve.

Fokus skaber fremgang
Udover nye kræfter til truppen skal det daglige arbejde på træningsbanen også bidrage til, at kvindeliga-holdet avancerer i tabellen i den kommende sæson. I sidste sæson indførte AGF Kvindefodbold to professionelle dage om ugen, hvor spillerne kunne træne to gange - tidligt morgen og tidlig eftermiddag - og det nye tiltag har ifølge Katrine S. Pedersen haft en god effekt.

- Vi kan se, at vi rykker os på de områder, vi vælger at fokusere på og træne i. Inden sidste sæson valgte vi, at vi skulle blive bedre i vores boldbesiddelse, og det resulterede i, at vi i gennemsnit havde 100 flere pasninger pr. kamp. Senere på sæsonen satte vi som mål at blive bedre i vores presspil og lukke færre mål ind, og her har vi også flyttet os. Det vil også være områder, vi fortsat vil have fokus på i denne sæson samtidig med at vi skal blive mere målsøgende i vores spil. Hvis vi skal være med helt i toppen, kræver det, at vi er dygtige til at styre spillet med bolden, og det arbejder vi hele tiden på at blive dygtigere til, siger Katrine S. Pedersen.

Hun har i øjeblikket mulighed for at hente masser af inspiration til EM i fodbold, som fylder meget i medierne, og det glæder hende, at kvindefodbolden får denne opmærksomhed.

- Det er fedt, at det er så meget fokus på kvindefodbold i øjeblikket, og det er med til at give os fælles referencer, vi kan snakke om. Vi kender jo mange af spillerne, og selvom det er et andet niveau, så kan vi jo bruge det til at sammenligne med. Og så er vi jo også stolte over, at vi har Katrine Svane med i den danske trup. Og det er heller ikke så lang tid siden, at Jannie Thomsen spillede for os, så det er med til at vise vores unge spillere, at det er muligt at tage skridtet op på højeste niveau, siger Katrine Pedersen.

Sæsonpremieren for AGF Kvindefodbold i Gjensidige Kvindeligaen er fredag d. 5. august, hvor Kolding IF venter på hjemmebane.

KONCERNPARTNERE