FODBOLDBANE FRA FREDENSVANG FÅR NYT LIV I SIERRA LEONE

04.07.2022 14:06

En kunstgræsbane fra AGF får nyt liv langt fra Aarhus

Fra Fredensvang til Freetown i Sierra Leone. En kunstgræsbane fra AGF's anlæg får nyt liv i Sierra Leone, hvor fodboldbaner er en mangelvare og især baner med kunstgræs. Men i et samarbejde mellem AGF og organisationen, FANT er en af kunstgræsbanerne fra Fredensvang nu blevet genbrugt i hovedstaden i Sierra Leone.

FANT - Football for a new tomorrow er en organisation, der skaber bedre livsvilkår for børn og unge i udviklingslande og bruger sport som afsæt. Gennem idrætsaktiviteter for børn, unge og handicappede organiserer FANT sunde fællesskaber og uddanner ungdommen til demokratisk deltagelse. Og takket være FANT er kunstgræsbanen nu kommet til Afrika, hvor den netop er taget i brug - til stor glæde for de lokale fodboldspillere.

- Arbejdet har været længe undervejs, hvor vi først skulle ha' bragt banen fra Aarhus til Afrika, hvorefter den skulle anlægges. Og den slags kan tage tid, når man arbejder med udviklingsprojekter. Men nu har vi endelig åbnet banen og det er fantastisk. 

- Alle er så glade og stolte over den her bane, og den kommer til at gøre kæmpe forskel for lokalsamfundet. Så tusind tak til AGF, der valgte at donere banen til os, siger Josephine Touray, der er administrativ chef i FANT.

Det er den gamle bane 4 fra Fredensvang som er blevet genbrugt. Noget af banen er blevet lagt foran Ceres Arena og indgår derfor fra tid til anden i vores AL Bank Fanzone.

Men størstedelen er altså nu kommet til Sierra Leone og er anlagt på et jordareal i Freetown, der tidligere fungerede som fodboldbane for lokale klubber. De får altså nu mulighed på at spille på kunstgræs fra Aarhus.

Se mere til FANT her >>>