FAN DONERER STOR ARV TIL AGF

24.01.2022 12:00

En stor arv fra en livslang AGF-fan bliver nu til et legat til fordel for ungdomsfodbolden.

Gennem hele sit liv fulgte Otto Møller Jensen AGF med stor interesse, opmærksomhed og kærlighed. Og den tidligere stationsbetjent og DSB-mand var en flittig gæst på Ceres Park - som fan og som aktionær i AGF. Men ikke mere. For sidste år døde Otto Møller Jensen - 88 år gammel og nu hviler århusianeren på Vestre Kirkegård i Aarhus.

Inden sin død gjorde Otto Møller Jensen sin sidste vilje op og et af hans sidste ønsker, var at støtte den klub, han holdt så meget af. For Otto Møller Jensen ønskede, at AGF skulle modtage størstedelen af hans arv. Derfor er vi den meget ydmyge og taknemmelige modtager af arven fra Otte Møller Jensen, der udgør godt 600.000 kr. før afgifter.

- Vi har før i AGF arvet mindre beløb fra klubmedlemmer eller fans. Men aldrig før i den her størrelsesorden, og det er en stor gestus fra Otto, at han har betænkt os med sin arv. Det er vi meget rørte, glade og taknemmelige for, siger Jacob Nielsen, der er adm. direktør i AGF.

Nyt legat

For at ære Otto Møller Jensens gestus har AGF stiftet et nyt legat i hans navn. Legatet bliver et rejselegat som hvert år skal gå til ungdomshold i AGF, der eksempelvis gerne vil rejse ud til et internationalt stævne eller til ungdomstrænere, der ønsker at dygtiggøre sig med et ophold i udlandet. Otto Møller Jensens Legat vil blive uddelt første gang i foråret 2022.

- Otto Møller Jensens gestus viser, at AGF er meget mere end en fodboldklub - vi er et fællesskab som Otto var en del af hele sit liv, og vi vil gerne udtrykke vores store respekt og taknemmelighed over, at han har valgt at betænke os med sin arv, siger bestyrelsesformand i AGF A/S, Lars Fournais.

Efter nyheden om Otto Møller Jensens arv har der blandt andre AGF-fans været interesse for at kunne bidrage til legatet med støtte og donationer. Det er ikke en mulighed med det samme, men noget AGF vil overveje at knytte til legatet i fremtiden.

Otto Møller Jensen

Livslang fan

Otto Møller Jensen efterlod sig ingen børn eller ægtefælle. Det fortæller Leif Poulsen, der var en af Otto Møller Jensens venner til det sidste.

- Otto var livslang fan af AGF og klubben lå hans hjerte meget nært, og selv om han aldrig fortalte os om hans planer med sin arv, så overrasker det mig ikke, at han ville betænke AGF efter sin død. Han havde stor fornøjelse af AGF og af at komme til kampene. Så han har sikkert tænkt, at nu ville han gerne give noget tilbage til klubben, fortæller Leif Poulsen, der havde mange gode fodboldsnakke med Otto Møller Jensen.

- Vi holdte begge meget af fodbold, og ingen var i tvivl om, at Otto holdt særligt meget af AGF. I hans sidste år kunne han ikke komme så meget på Ceres Park som han gerne ville. Men så fulgte han klubben tæt i fjernsynet og han holdt ved - lige til det sidste, tilføjer Leif Poulsen.

AGF takker endnu en gang Otto Møller Jensen for den flotte gestus. Æret være hans minde.