DEN FYSISKE TRÆNING I FOKUS PÅ TENERIFE

19.01.2022 12:00

Der bliver trænet igennem på træningslejren for 3F Superligaen.

3F Superliga-truppen er i øjeblikket på træningslejr på Tenerife, hvor de nu har været afsted i en uge. Det er opstartens første træningslejr og den begyndte kort tid efter spillerne mødte ind oven på julepausen. Derfor er der høj grad fokus på det fysiske aspekt af opstarten på træningslejren, hvorfor der for eksempel ikke er indlagt testkampe. De kommer først til den næste træningslejr.

Så lige nu foregår alt arbejdet på træningsbanen, hvor den fysiske del af træningen er under ledelse af AGF’s fysiske træner, Mathias Zangenberg.

- Opgaven er at gøre spillerne klar til den første kamp. Og forudsætningerne for det er gode. Spillerne har gjort deres hjemmearbejde i pausen og er kommet tilbage i en rigtig fin forfatning. Det giver os en god base at arbejde ud fra - både i forhold til almindelig form og fodboldformen, hvor det boldmæssige meget ofte er med i vores træning - også den fysiske. På den måde bygger vi bedst på, forklarer Mathias Zangenberg fra Tenerife, hvor den står på to træningspas om dagen. Det ene pas er primært fodboldtræning, mens det om eftermiddagen kan være styrketræning eller løb.

- Det har været nogen gode træningsdage indtil nu, hvor spillerne har arbejdet igennem og vi har fået trænet rigtig godt på gode baner. Forholdene her er fine til det fokus, vi har nu og med den træning, vi ønsker at gennemføre. Og hernede prioriterer vi andet end kun den decideret fodboldtræning. Men den specifikke træning afhænger af, hvad spillerne har behov for.

- Derudover arbejder vi også med skadeforebyggende træning, så vi minimerer risikoen for at komme galt afsted eller for eksempelvis eksplosiv træning, så spillerne bliver hurtigere eller nogen andre aspekter af fysikken. Og hele tiden tager vi udgangspunkt i den enkelte spillers behov - det er der tid og plads til hernede, fortæller Mathias Zangenberg.

På Tenerife træner truppen frem til og med lørdag, hvorefter turen søndag går tilbage til Aarhus. Her venter så en enkelt fridag inden træningen genoptages på Fredensvang før vi den 31. januar rejser på den næste træningslejr, hvor der vil blive indlagt træningskampe og dermed vil fokus dreje endnu mere over på det fodboldmæssige og taktiske.

- Når vi er et varmere sted som for eksempel på en træningslejr i Spanien, så kan man nemmere arbejde med situationer, hvor spillerne står mere stille, som de gør under taktiske øvelser - det er sværere i nul grader hjemme i Aarhus. Så det bliver der god mulighed for på næste lejr. Men vi slipper ikke grebet om det fysiske aspekt og fortsætter med at bygge på og sikrer at spillerne kan levere det udtryk på banen, vi gerne vil se, siger Mathias Zangenberg, som næsten har alle spillere til rådighed til sin træning.

Således er kun to spillere ude i skikkelse af Benjamin Hvidt, der er blevet hjemme i Aarhus for at genoptræne sin knæskade og så Alexander Ammitzbøll, der er med på Tenerife, men som fortsat er på skånekost mens han kommer sig helt oven på en hjernerystelse.

Første træningskamp for 3F Superliga-truppen er lørdag den 29. januar, hvor vi tester mod EfB, mens første turneringskamp er den 18. februar ude mod SønderjyskE.

Første hjemmekamp på Ceres Park er mod FC Nordsjælland den 7. marts. Og allerede nu kan du sikre dig en billet til den kamp.