AGF KVINDEFODBOLD: OPSTART MED RUND FØDSELSDAG

10.01.2022 12:00

Helena Pedersen brugte sin 20-års fødselsdag på at starte foråret med AGF Kvindefodbold.

Søndag sparkede AGF Kvindefodbold det nye år i gang på kunstgræsbanen ved Vejlby Stadion. Efter en lang vinterpause blev det tid til at tage hul på hul på en opstart, der skal forberede holdet på et vigtigt forår med kampe både i pokalturneringen og kvalifikationsspillet til Gjensidige Kvindeligaen.

Træningen var fyldt med høj intensitet, gode boldberøringer og skarpe pasninger. Det var også åbenlyst, at gensynsglæden i truppen var stor. Når spilpauserne opstod, blev lyden af spark mod læderkuglen udskiftet med høj latter. Særligt én spiller havde ekstra meget at smile over i dagens anledning. Helena Pedersen var nemlig hoppet i støvlerne til både opstart og sin første træning som 20-årig.

- Det er fedt, at fejringen af min fødselsdag ikke bare er med familien men også holdet, da jeg nærmest bruger lige så meget tid sammen med mine holdkammerater. Samtidig har det været en dag, hvor vi bare kunne starte op på træningen sammen og give den fuld gas, fortæller Helena Pedersen.

En aktiv vinterpause
I løbet af vinterpausen har kvinderne fulgt individuelle træningsprogrammer. Og ifølge dagens fødselar har kombinationen af løb, styrketræning og mental afkobling været tiltrængt, og nu ser hun frem til en hård og frugtbar opstart.

- Jeg kan altid godt lide at udvikle mig og arbejde på at gøre min form så god som mulig, hvilket opstarten giver mulighed for. Det er også her, at vi får holdet til at hænge sammen igen efter vinterpausen og får genopbygget vores gode miljø, siger Helena Pedersen.

For spillerne hos AGF Kvindefodbold gælder foråret kun om en ting - nemlig, at sikre sig en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen.

- Mine forventninger er, at vi sikrer os en plads igen som vi gjorde sidste år. Vi har så mange gode spillere og højst sandsynligt også en bedre trup end mange af de andre hold, som er i kvalifikationsspillet. Så jeg håber og tror også på, at vi skal rykke op igen og vise, at vi er et ligahold, siger Helena Pedersen.

Vores første kamp i kvalifikationsspillet er mod AaB, som i første halvdel af sæsonen også spillede med i landets bedste kvinderække. Opgøret finder sted lørdag den 26. marts i Aalborg og kampen kan ses på Kvindeliga.dk

Før den gælder det dog en vigtig kvartfinale i pokalturneringen. Den står mod Odense Q og finder sted den 5. marts i Odense.