AGF KVINDEFODBOLD: FORÅRET HANDLER OM FOKUS

12.01.2022 13:00

AGF Kvindefodbold er godt i gang med opstarten til foråret. Her venter et spændende kvalifikationsspil, hvor det handler om at holde fokus, fortæller forsvarsspiller, Sofie Vendelbo.

AGF Kvindefodbold er nu i gang med forberedelserne til foråret efter de forleden genoptog træningen efter juleferien. Og som sidste forår handler det i dette forår også for holdet om, at blive klar til kvalifikationsspillet for at beholde pladsen i Gjensidige Kvindeligaen. Her gik vi sidste år ubesejret gennem og sikrede os dermed suverænt endnu en sæson i ligaen.

Opskriften på det var et stærkt fokus på egne evner, fortæller forsvarsspiller, Sofie Vendelbo, der også var en del af foråret 2021 og som nu ser frem til at tage de gode erfaringer med ind i det nye forår.

- Sidste år i kvalifikationsspillet var vi sindssygt gode til at holde fokus på os selv. Vi skulle gå ind til hver kamp og spille vores bedste, og det var kun os, som kunne gøre os bedre. På holdet fik vi også en virkelig god fornemmelse for, hvad vi gerne ville gå ud og bevise, hvilket vi skal gøre igen i år, siger Sofie Vendelbo.

Siden et år siden er der skruet på nogle ekstra parametre, som giver forsvarsspilleren en god mavefornemmelse mod en skarp opstart og et intenst forår.

- I vores preseason skal vi videreudvikle på vores spillemåde og blive endnu mere sammentømret, eftersom mange nye spillere startede i sommers. Det begynder lige så stille at falde på plads, og det skal vi have ført endnu mere ind sammen med Katrines spillestil (cheftræner, Katrine S. Petersen, red.) Samtidig skal vi også fokusere på at få en masse selvtillid og glæde ind på holdet, da jeg tror, at det vigtigste er at have fokus på os selv, fortæller den hårdt arbejdende midterforsvarer.

En opstart med gode opgør i horisonten
Før de altafgørende kvalifikationskampe melder sin ankomst i foråret, har AGF Kvindefodbold en håndfuld træningskampe. De fleste af opstartens modstandere mødte vi i Gjensidige Kvindeligaen i efteråret, hvor resultaterne desværre medvirkede til, at vi nu skal kæmpe om pladsen for at spille mod vores tidligere modstandere til næste sæson i landets bedste kvinderække. For Sofie Vendelbo giver det blot blod på tanden at møde de hold, som i denne sæson har kvalificeret sig til mesterskabsspillet.

- Det er altid fedt at spille mod hold, som man gerne vil måle sig med. Det er det niveau, som vi sigter mod at være på, og vi havde egentlig også håbet på at spille med i top seks i år. Derfor skal vi lægge vores niveau fast fra start af, siger Vendelbo.

Det er dog stadig muligt at pynte trofæhylden med et trofæ i år. Før vinterpausen kvalificerede AGF Kvindefodbold sig nemlig til pokalkvartfinalen, som finder sted den 5. marts i Odense mod Odense Q.

- Jeg glæder mig virkelig til at komme ud og give den gas i pokalkvartfinalen. Forhåbentlig bliver vi et hold, som kan gå ud og lave et statement, selvom vi er endt i kvalifikationsspillet. På den måde kan vi måske gå ud og vise, at vi hører til et andet sted. Og det tror jeg, at alle er maks klar på, siger Sofie Vendelbo.