AGF HENTER UNG DANSKER HJEM FRA HOLLAND

27.01.2022 12:00

Velkommen til Eskild Dall.

AGF lejer den 19-årige danske spiller, Eskild Dall i Ajax Amsterdam. Dermed vender Eskild Dall hjem til Østjylland, efter han i sommeren 2020 blev solgt til Ajax fra Silkeborg IF. Nu gælder det så AGF, når den unge offensive spiller tiltræder i AGF på en lejeaftale frem til sommer.

- Eskild er et talent, som vil få mulighed for at videreudvikle sig i AGF, hvor vi kan tilbyde ham nogle gode rammer for hans fortsatte udvikling. Vi har et stort kendskab til Eskild - blandt andet via vores U19-træner, Dennis Pedersen, som har arbejdet med ham i Silkeborg IF, ligesom talentchef Jesper Ørskov også kender Eskild fra tidligere. Så vi har et stort kendskab til Eskilds kvaliteter - som spiller og som menneske - og vi glæder os til at se ham på Fredensvang, hvor han kommer til at indgå i Superliga-truppen, men også med tilknytning til udvalgte aktiviteter med U19, fortæller sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye.

Eskild Dall vender hjem til Danmark, efter Covid-19 har lukket den hollandske U19 liga flere gange. Senest i foråret sidste år, og da Ajax heller ikke spiller internationale ungdomskampe i foråret, opstod muligheden for at søge nye græsgange for den unge spiller, der spillede som kantspiller i sin tid i Silkeborg IF, men har fungeret som angriber i Ajax.

I AGF er det ambitionen, at Eskild Dall skal indgå på lige fod med de andre spillere i 3F Superliga-truppen, men han vil få mulighed for at spille U19-kampe, hvis ikke han bliver udtaget til førsteholdet. På den måde kan han få kampe i benene igen og fortsætte sin udvikling.

- Det er en rigtig fin mulighed for både os som klub og for Eskild, at han nu kan komme til AGF. Han er en dygtig ung spiller, der stadig kan lægge på i sin udvikling - både fysisk som teknisk, og det bliver spændende at følge ham i vores set-up i den kommende tid, siger Stig Inge Bjørnebye.

AGF har sikret sig en købsoption på Eskild Dall, der glæder sig til at starte i AGF.

- Det er en spændende mulighed, der åbnede sig med AGF, hvor jeg får mulighed for at bygge på min udvikling som spiller. AGF er en stor klub med gode rammer, og jeg ser meget frem til at indgå i truppen, hvor jeg kan lære af erfarne dygtige spillere og gode trænere - det bliver rigtig godt, og jeg glæder mig meget til at komme i gang, siger Eskild Dall, der rejser med 3F Superliga-truppen på opstartens anden træningslejr, der begynder på tirsdag i Alicante.

Eskild Dall har spillet 12 kampe for Ajax U19 i efteråret med fem mål og to assist til følge. Han er indtil videre noteret for 25 ungdomslandskampe for Danmark, siden han debuterede på U16 landsholdet.