SEJR EFTER FLOT VÅDT COMEBACK

18.02.2022 19:30

Bagud med to sikrede et flot comeback os tre point i forårspremieren i Haderslev.

Februar viste sig fra sin mest omskiftelige vejrside, da vi i aftes åbnede 3F Superligaen 2022 med en udekamp i Haderslev. I et døgn op til kampen havde stormen Nora truet med at blæse en kæp i hjulet på premieren, men den ramte for alvor først det sydlige Danmark efter kampen, så det blev ved skrækken.

Men blot for at understrege vejrets luner denne februar-fredag måtte fansene fra Århus rejse gennem et kraftigt snevejr op til kampen, der også blev præget af kraftig regn. En stor tak til alle jer, der stod vejret igennem for at bakke gutterne op fra udebaneafsnittet.

Vintervejr eller ej - fodbold blev der spillet, og som om vejret havde været et varsel, var det desværre os, der startede med at komme bagud. Det skete allerede efter to minutter, da SønderjydskE spillede sig igennem til et indlæg, hvor Peter Christiansen kom først på bolden tæt under mål og skabte en ærgerlig start på kampen for os.

Og det blev endnu værre, da værterne efter et lille kvarter fik et hjørnespark oven på to fremragende redninger fra Jesper Hansen. Her fik de scoret igen på et hovedstød, og så var vi pludselig bagud med to. Ikke den start på 2022, vi havde håbet på og nu var det op ad bakke mod SønderjyskE, der kunne afvente og lure på omstillinger.

Men der var kun ét at gøre - at arbejde os ind i kampen igen og det fortsatte Jón Thorsteinsson og Albert Grønbæk blandt andre ihærdigt på og de to fik skabt flere gode situationer for os.

Det samme gjorde Anthony D’ Alberto, da han efter en god halv time flot fandt Patrick Mortensen i dybden og vores anfører kunne bringe håbet tilbage inden pausen med en reducering.

Mere skete der ikke i første omgang, hvor vi i det sidste kvarter havde flere rigtig gode perioder. Dog uden at vi for alvor kom tæt på udligningen, men vi sluttede 1. halvleg langt bedre end den startede.

I anden omgang havde de store mængder regn nu gjort forholdene endnu mere vanskelige. Og med et SønderjyskE hold, der flot forsvarede deres føring, blev det ikke nemt at skabe de store åbne chancer.

Samtidig skulle vi fortsat være påpasselige i den anden ende i jagten på mål. Og det var netop efter en omstilling, at SønderjyskE igen blev farlige. En sådan blev clearet til et hjørnespark, hvorefter værterne troede de havde scoret. Men efter et VAR-tjek blev der korrekt dømt for hands. Og vi slap med skrækken.

Og så blev jagten ellers sat ind på århusianske mål med dominerende AGF-spil og masser af boldbesiddelse, hvor der til tider kun var et hold på banen. Men vi havde svært ved at få skabt de helt åbne chancer mod en lyseblå hårdt arbejdende sønderjysk mur foran deres mål.

Men efter en lille times kom gevinsten ud af vores gode spil, da Jón Thorsteinsson kom først på en returbold efter en afslutning og sikkert kunne udligne til 2-2. Så var det helt åbent igen i Haderslev og værterne meldte sig tilbage i kampen.

Vi forblev dog farlige og en oplagt Jón Thorsteinsson skabte flere gode situationer. Det var dog Frederik Brandhof, der fik afsluttet første gang efter 2-2 målet. Men hans fine forsøg gik tæt forbi mål.

På den tunge bane var det gæsterne fra Aarhus, der mest søgte sejrsmålet og med en Anderson, der var blevet skiftet ind, blev der flere gange forsøgt kombineret gennem det lyseblå forsvar.

I den anden ende var SønderjyskE nu også mere farlige end i halvlegens begyndelse og de kom ubehageligt nær et par scoringer. Det var dog os, der trykkede mest på og en indskiftning af Gift Links i kampens sidste ti minutter gav nye dimensioner i offensiven. Og netop Links kunne til allersidst - dybt inde i overtiden - finde Patrick Mortensen, der headede sejrsmålet ind til 2-3 efter et flot flot comeback.

Vi spiller igen næste fredag, hvor vi møder Vejle Boldklub i Vejle fredag den 25.2 kl. 19.

SønderjyskE - AGF / 3F Superligaen runde 18 / Sydbank Park 18.2 2022

2-3 (2-1)

02’ 1-0: Peter Christiansen
14’ 2-0: Steffen Gartenmann

35’ 2-1: Patrick Mortensen
59’ 2-2: Jón Thorsteinsson
90+2' 2-3: Patrick Mortensen